SpaceX încearcă din nou să lanseze cea mai mare rachetă

SpaceX s-a pregătit să lanseze cea mai mare şi mai puternică rachetă joi, lucrând non-stop după ce prima lansare la un zbor de probă a eşuat la începutul săptămânii.

805 afișări
Imaginea articolului SpaceX încearcă din nou să lanseze cea mai mare rachetă

Sursa foto: Mediafax foto

Nava de aproape 120 de metri era gata de lansare din vârful sudic al Texasului, lângă graniţa cu Mexicul. Elon Musk de la SpaceX a dat 50% şanse ca nava spaţială să ajungă pe orbită la debut.
 
Nicio rachetă nu va fi recuperată. În schimb, dacă totul va merge bine, boosterul din prima etapă, numit Super Heavy, ar cădea în Golful Mexic. Nava spaţială din partea de sus va continua spre est, trecând peste Oceanele Atlantic, Indian şi Pacific, înainte de a abandona lângă Hawaii. Întregul zbor, dacă are succes, ar dura doar 1 oră şi jumătate, potrivit AP.
 
Compania intenţionează să folosească Starship pentru a trimite oameni şi marfă pe Lună şi, în cele din urmă, pe Marte. NASA a rezervat o navă spaţială pentru următoarea sa echipă de mers pe lună, iar turiştii bogaţi îşi rezervă deja zboruri lunare.
 
O supapă de rapel blocată a anulat încercarea de luni. Sute de fani ai spaţiului s-au întors pe locul de lansare de pe plaja Boca Chica în ajunul celei de-a doua încercări de lansare, făcând mai multe selfie-uri.
 
„Am aşteptat asta, într-adevăr, de ani de zile”, a spus Bob Drwal, un inginer pensionar care a coborât din Chicago cu soţia Donna.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici