Stephen King este implicat în procesul împotriva fuziunii de 2,2 miliarde de dolari dintre două edituri

Departamentul de Justiţie al SUA va cere luni unui judecător federal să blocheze o fuziune de 2,2 miliarde de dolari între două dintre cele cinci mari edituri de carte, Penguin Random House şi Simon & Schuster, într-un proces în care se aşteaptă ca scriitorul Stephen King să depună mărturie.

532 afișări
Imaginea articolului Stephen King este implicat în procesul împotriva fuziunii de 2,2 miliarde de dolari dintre două edituri

Tot luni, în acelaşi tribunal federal din Washington, Departamentul de Justiţie va susţine în faţa unui alt judecător că acordul de 8 miliarde de dolari al UnitedHealth Group de a cumpăra Change Healthcare, în valoare de 8 miliarde de dolari, ar trebui să fie oprit.

În procesul privind fuziunea editurilor, guvernul s-a concentrat nu pe ceea ce plătesc consumatorii pentru cărţi, ci pe avansurile plătite celor mai de succes autori, în special celor care primesc 250.000 de dolari sau mai mult.

"Dovezile vor arăta că fuziunea propusă va duce probabil la scăderea avansurilor pentru autorii cărţilor care ar putea avea cele mai mari vânzări, ceea ce înseamnă că autorii care muncesc ani de zile vor fi plătiţi mai puţin pentru eforturile lor", a declarat guvernul într-un memoriu înainte de proces.

De asemenea, guvernul intenţionează să demonstreze că a existat o preocupare în rândul părţilor implicate în fuziune cu privire la faptul că afacerea nu este legală. Acesta a dezvăluit anterior un e-mail trimis de directorul executiv al Simon & Schuster, Jonathan Karp, care a scris: "Sunt destul de sigur că Departamentul de Justiţie nu ar permite Penguin Random House să ne cumpere, asta presupunând că mai avem încă un Departament de Justiţie".

King, autorul cărţilor "The Shining", "Carrie" şi al altor succese de succes, va depune mărturie pentru guvern, alături de directori de edituri şi agenţi de autori.

Penguin Random House, cel mai mare editor de cărţi din Statele Unite, a declarat că intenţionează să cumpere rivalul Simon & Schuster în noiembrie 2020. Penguin Random House este deţinută de conglomeratul media german Bertelsmann. Simon & Schuster este deţinut de ViacomCBS, în prezent Paramount Global. Departamentul de Justiţie a depus acţiunea în justiţie în noiembrie 2021.

Apărarea, condusă de avocatul Daniel Petrocelli, care a învins în 2018 încercarea administraţiei Trump de a împiedica AT&T Inc să cumpere Time Warner, va argumenta că piaţa cărţilor şi a editurilor pentru autori de top este competitivă şi că fuziunea o va face şi mai competitivă.

Editorii vor susţine probabil că dovezile arată că, în licitaţiile pentru potenţialele bestselleruri, Penguin Random House şi Simon & Schuster "sunt rareori primii doi ofertanţi".

Primele cinci edituri sunt Penguin Random House, HarperCollins, Macmillan, Simon & Schuster şi Hachette, cu Walt Disney Co şi Amazon.com Inc, de asemenea, pe piaţă. HarperCollins este deţinută de News Corp.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici