Un faimos restaurant fast-food a vândut burgeri cu gheaţă în Japonia

Burger King, un lanţ american de restaurante fast food cu peste 17,800 de unităţi în 100 de ţări, este faimos pentru burgerii săi cu vită din 1954, şi pentru deciziile sale inedite.

3948 afișări
Imaginea articolului Un faimos restaurant fast-food a vândut burgeri cu gheaţă în Japonia

Hepta- Sursa Foto: Burger King

În 2019, lanţul de restaurante a luat decizia controversată de a introduce în meniul restaurantelor Whopperul cu carne pe bază de plante pentru vegani. Decizia i-a iritat pe americanii conservatori de extrema dreaptă de au ajuns să propage teorii conspiraţioniste şi informaţii false cum burgerii vegani ar duce la creşterea sânilor la bărbaţi. 

Pe 15 august, un restaurant din Japonia a luat o măsură inedită pentru a-i răcori pe clienţii care au de suferit de pe urma caniculei, transmite Yahoo News

Acesta vinde un Whooper cu un strat de gheaţă "rasă" peste carnea de vită, o specialitate numită „Ice Whopper" ca parte a meniului „Dragoste de vară”, alături de o sticlă congelată cu suc Coca Cola.   

Reţeta este inspirată după Kakigōri, un desert japonez, care este compus din aşchii de gheaţă rasă, aromată cu un sirop de fructe şi cu un îndulcitor, de multe ori cu lapte. 

În cazul Whooperului, stratul de gheaţă este amplasat între carnea de vită, murături şi chifla de jos, şi inelele de ceapă, roşiile, salata verde şi chifla de deasupra (numită "Coroana"). 

Meniul a fost disponibil doar în cantităţi limitate între zilele 19 şi 20 august, cu rezervare online în avans, la preţul de 1.000 de yeni, adică aproximativ 7 euro.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici