VIDEO Turma de elefanţi scăpată din rezervaţa naturală din Yunnan, ravagii în valoare 1,7 milioane de dolari

  • De la jumătatea lunii aprilie, elefanţii au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi.
  • Animalele au străbătut un drum de 500 km monitorizat îndeaproape de rezidenţi şi autorităţi.
  • Nu s-au înregistrat victime până acum, localnicii încercând să ghideze animalele cu alimente şi blocând drumurile cu camioane.
536 afișări
Imaginea articolului VIDEO Turma de elefanţi scăpată din rezervaţa naturală din Yunnan, ravagii în valoare 1,7 milioane de dolari

Sursă foto: Captură de ecran Twitter @CCTVAsiaPacific

O turmă de 15 elefanţi a provocat distrugeri în sud-vestul Chinei, după ce a scăpat dintr-o rezervaţie naturală în aprilie, informează TheGuardian.

De la jumătatea lunii aprilie, elefanţii au distrus aproximativ 56 de hectare de culturi, provocând pierderi estimate la 6,8 milioane de yuani (1,7 milioane de dolari), a spus CCTV.

Animalele au străbătut un drum de  500 km monitorizat îndeaproape de rezidenţi şi autorităţi, sute de oameni mobilizaţi pentru a asigura siguranţa publică.

În ultima săptămână, animalele au drenat, de asemenea, un rezervor de apă şi au distrus culturile şi hambarele sătenilor.

Marţi, autorităţile din Yunnan au declarat că turma se afla la 20 km de capitala provinciei Kunming, unde locuiesc milioane de oameni.

Nu s-au înregistrat victime până acum, localnicii încercând să ghideze animalele cu alimente şi blocând drumurile cu camioane.

Populaţia de elefanţi sălbatici din Yunnan este de aproximativ 300, în creştere faţă de 193 în anii 1980, a raportat Xinhua.

Au existat mai multe rapoarte despre astfel de elefanţi care s-au rătăcit în sate şi au afectat culturile în ultimii ani, au declarat oficialii locali.

Locuitorii din Eshan, provincia Yunnan, sud-vestul Chinei, au fost evacuaţi săptămânile trecute  după aceeaşi 15 elefanţi sălbatici au fost surprinşi pe străzile oraşului. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici