A 54-a gală de decernare a premiilor Grammy va avea loc pe 12 februarie 2012

Cea de-a 54-a gală de decernare a premiilor Grammy va avea loc pe 12 februarie 2012, la Los Angeles, iar nominalizările vor fi anunţate pe 30 noiembrie 2011, au anunţat organizatorii.

78 afișări
Imaginea articolului A 54-a gală de decernare a premiilor Grammy va avea loc pe 12 februarie 2012

A 54-a gală de decernare a premiilor Grammy va avea loc pe 12 februarie 2012 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ca de obicei, gala premiilor Grammy va avea loc la Staples Center din Los Angeles, iar nominalizaţii vor fi anunţaţi în cadrul unui spectacol de o oră ce va fi televizat.

Ambele evenimente vor fi difuzate în Statele Unite de postul CBS, în virtutea unui nou contract semnat pe 10 ani.

Gala premiilor Grammy din 2012 va fi mult mai concentrată, în comparaţie cu ediţiile precedente. Organizatorii evenimentului, The Recording Academy, au anunţat în luna aprilie că vor acorda un număr mai mic de categoriilor de premii - de la 109, câte sunt în prezent, la 78 - într-o încercare de revizuire capitală a evenimentului, adoptată cu scopul de a reduce durata prea mare a show-ului.

Multe dintre categoriile existente vor fi comasate, altele vor fi anulate, iar concurenţii din genuri muzicale diferite vor concura în câteva categorii noi de interes general.

Categoriile cele mai importante - "cel mai bun album", "cel mai bun cântec al anului", "cea mai bună înregistrare a anului" şi "cel mai bun cântăreţ debutant" - vor rămâne neschimbate.

Telespectatorii nu vor sesiza această modificare, deoarece ei vor vedea, ca şi în anii trecuţi, doar câştigătorii celor aproximativ 10 categorii importante. Câştigătorii celorlalte categorii vor fi anunţaţi înainte de începerea transmisiunii televizate, într-o transmisiune pe internet, desfăşurată într-un ritm alert.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici