Acrobatul Nik Wallenda vrea să meargă pe o roată de observaţie din Florida

Acrobatul Nik Wallenda a anunţat luni că va încerca să meargă - fără dispozitive de siguranţă - pe o roată de observaţie din Orlando, un oraş din statul american Florida, iar principala dificultate a cascadoriei sale va consta în faptul că ea va fi realizată în timp ce roata se va afla în mişcare.

65 afișări
Imaginea articolului Acrobatul Nik Wallenda vrea să meargă pe o roată de observaţie din Florida

Acrobatul Nik Wallenda vrea să meargă pe o roată de observaţie din Florida (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

Nik Wallenda a dezvăluit într-o conferinţă de presă că va încerca să meargă în curând pe acea roată, Orlando Eye, care are o înălţime de 12,9 metri şi va fi inaugurată la începutul lunii mai.

Acrobatul va merge pe acea roată, ce are o lăţime de 15,2 centimetri, fără nicio coardă de siguranţă şi fără o prăjină de echilibru, în timp ce roata se învârte.

Orlando Eye, parte a unui nou parc de distracţii, va oferi vizitatorilor posibilitatea de a admira statul Florida de la înălţime, din interiorul unui număr de 30 de nacele din sticlă, echipate cu aer condiţionat. Roata va fi inaugurată pe 4 mai.

Nicio distanţă nu a fost stabilită deocamdată de organizatori, însă Nik Wallenda, în vârstă de 36 de ani, spune că este puţin probabil să petreacă 20 de minute pe roată, aceasta fiind perioada de timp de care are nevoie roata respectivă pentru a efectua o rotaţie întreagă.

Nik Wallenda a mers în trecut şi pe o roată de observaţie din Santa Cruz, în California, însă acea roată avea dimensiuni mult mai reduse, iar el a folosit în timpul cascadoriei o prăjină de echilibru.

Nik Wallenda, membru al unei renumite familii de acrobaţi, a traversat pe sârmă Marele Canion din Statele Unite ale Americii şi Cascada Niagara.

În noiembrie, el a traversat de două ori, pe sârmă, distanţa dintre doi zgârie-nori din Chicago, fără hamuri şi fără plasă de siguranţă. Acrobatul american a realizat a doua traversare fiind legat la ochi.

Străbunicul său, Karl Wallenda, a murit la vârsta de 73 de ani, în timp ce efectua o traversare pe sârmă, la mare înălţime, în Puerto Rico, în anul 1978.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici