Actorul grec din "Rambo 3" Spiros Focas a murit la vârsta de 86 de ani

Actorul grec Spiros Focas, un obişnuit al filmelor de la Hollywood şi din Italia, care a jucat rolul personajului negativ din Rambo 3, a murit vineri la vârsta de 86 de ani, a anunţat familia sa.

259 afișări
Imaginea articolului Actorul grec din "Rambo 3" Spiros Focas a murit la vârsta de 86 de ani

Sursa Foto: m.imdb.com

Focas a murit într-un spital din Atena, a precizat soţia acestuia într-o postare pe Facebook, conform AFP.

Ministrul grec al Culturii, Lina Mendoni, i-a adus actorului un omagiu, spunând că Focas a fost unul dintre actorii "cei mai cunoscuţi şi mai iubiţi" din ţară.

Născut în oraşul portuar Patras în 1937, Focas şi-a început cariera cinematografică în 1959, înainte de a se muta în Italia pentru o carieră de patru decenii în film şi televiziune.

La fel ca starul egiptean Omar Sharif, Focas a lucrat pentru regizorii importanţi Vincente Minnelli şi Luchino Visconti, jucând în 1960 în clasicul "Rocco şi fraţii săi".

Cele mai emblematice apariţii ale sale au fost în anii 1980, în rolul unui războinic afgan în Rambo 3 şi al răufăcătorului Omar în Jewel of the Nile, alături de Michael Douglas, Kathleen Turner şi Danny DeVito.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici