Actorul Mickey Rooney va fi înmormântat în Hollywood Forever Cemetery, din Los Angeles

Mickey Rooney, care a murit pe 6 aprilie, la vârsta de 93 de ani, va fi înmormântat în Hollywood Forever Cemetery, din Los Angeles, în urma unui acord judecătoresc ce a pus capăt unei dispute în acest sens iscată între ultima soţie a actorului şi administratorul averii sale.

146 afișări
Imaginea articolului Actorul Mickey Rooney va fi înmormântat în Hollywood Forever Cemetery, din Los Angeles

Actorul Mickey Rooney va fi înmormântat în Hollywood Forever Cemetery, din Los Angeles

Conform Reuters, legendarul actor american a dorit să fie înmormântat fie alături de celelalte vedete de la Hollywood, fie într-un cimitir al veteranilor de război, şi nu pe proprietatea familiei sale, a declarat vineri Michael Augustine, administratorul averii artistului, în faţa tribunalului superior din Los Angeles, unde a fost încheiat acordul.

Pe de altă parte, ultima soţie a lui Rooney, Janice, a afirmat prin intermediul avocaţilor săi că soţul ei ar fi dorit să fie înmormântat în Westlake Village, California, alături de mama sa.

Mickey Rooney, care s-a separat de Janice în 2012, şi-a dezmoştenit soţia şi pe cei opt copii în testament, lăsând doar suma de 18.000 de dolari lui Mark Rooney, fiul vitreg care l-a îngrijit în ultimii ani.

În urma deciziei instanţei, actorul va fi înmormântat într-o ceremonie privată la Hollywood Forever Cemetery, alături de alte legende ale filmului american, cum ar fi Rudolf Valentino şi Douglas Fairbanks.

Născut la 23 septembrie 1920 în cartierul Brooklyn, la New York, Joseph Yule, alias Mickey Rooney, a fost fiul a doi actori de vodevil ambulanţi. Împreună cu ei şi-a făcut debutul, în 1922, la vârsta de doar 17 luni.

A devenit încă din 1927 un star al cinematografului mut, jucând timp de opt ani rolului unui personaj comic devenit foarte popular, Mickey McGuire, al cărui prenume l-a împrumutat.

Actorul-copil şi-a multiplicat apariţiile în filme şi a devenit idolul Americii odată cu filmul "Andy Hardy" (1937), în care a jucat rolul unui fiu rebel. Filmul a avut 14 continuări până în 1944 şi a prefigurat serialul cu acelaşi nume. Acest rol i-a adus un Oscar special pentru "contribuţia semnificativă la întruchiparea pe marele ecran a spiritului tinereţii".

A triumfat ulterior, în 1939, cu comedia muzicală "Babes in arms", în care a format un cuplu mitic de dansatori împreună cu Judy Garland, cu care a jucat în "Strike Up the Band" (1940) şi "Babes on Broadway" (1941).

Actorul, care a devenit totodată regizor, producător, scenarist şi compozitor, s-a bucurat de succes în 1957 cu "Baby Face Nelson" şi în 1979 cu "The Black Stallion". În 1983 a primit un Oscar onorific pentru întreaga carieră.

În afara platoului de filmare, actorul a avut o viaţă tumultoasă: a fost căsătorit de opt ori şi are opt copii. Prima lui soţie a fost Ava Gardner, o starletă debutantă în 1942, la momentul căsătoriei, care a durat doar 16 luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici