Adidas se află în litigiu cu Black Lives Matter din cauza identităţii vizuale. Ce problemă reclamă compania

Gigantul Adidas a cerut Oficiului de Mărci din SUA să respingă o cerere pentru sigla Black Lives Matter cu trei dungi paralele, argumentând că ar putea induce publicul în eroare.

1006 afișări
Imaginea articolului Adidas se află în litigiu cu Black Lives Matter din cauza identităţii vizuale. Ce problemă reclamă compania

Sursa foto: Facebook

Compania Adidas susţine că folosirea mărcii sale exclusive, cele trei benzi dispuse paralel, de către mişcarea Black Lives Matter ca logo poate produce confuzie în rândul publicului.

Adidas se identifică vizual ca marcă după cele trei dungi distinctive încă din 1952, iar de-a lungul timpului acestea au căpătat faimă internaţională şi recunoaştere publică extraordinară.

Adidas a intentat peste 90 de procese şi a semnat peste 200 de acorduri de soluţionare legate de marca comercială cu trei benzi din 2008, potrivit documentelor judecătoreşti dintr-un proces pe care compania l-a intentat împotriva casei de modă a designerului Thom Browne.

Fundaţia Black Lives Matter Global Network este cea mai proeminentă entitate din mişcarea descentralizată Black Lives Matter. Grupul a solicitat o marcă federală în noiembrie 2020, astfel creaţia cu trei benzi galbene paralele pe un fundal negru poate fi utilizată pe o varietate de produse, inclusiv îmbrăcăminte, publicaţii, genţi, brăţări şi căni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici