Alain Delon va vinde o parte din colecţia sa de artă

Actorul francez Alain Delon, colecţionar de artă respectabil, va scoate, luni, la vânzare o parte din colecţia sa de picturi, în cadrul unei licitaţii organizate la Paris, informează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Alain Delon va vinde o parte din colecţia sa de artă

Alain Delon va vinde o parte din colecţia sa de artă

40 de picturi, printre care se numără câteva foarte scumpe, din anii '50, au fost evaluate la o sumă totală cuprinsă între 4,6 şi 6,2 milioane de euro.

Actorul în vârstă de 71 de ani a explicat presei că doreşte să se ocupe singur de vânzarea colecţiei sale, pentru că "detestă licitaţiile postume", care au loc de obicei după luarea în primire a moştenirilor.

Zâmbitor, alături de fiica sa Annouchka, în vârstă de 17 ani, Alain Delon a aruncat un ultim ochi pe tablourile de Appel, Soulages, Staël, Manessier, Hartung, Alechinsky, Riopelle, Dubuffet, Zao Wou-Ki şi Vieira da Silva în timpul unei prezentări private organizate de casa de licitaţii Drouot-Montaigne: "De ce să fiu trist dacă eu singur am decis că (tablourile nr.r) trebuie să plece?".

Până în prezent, cu excepţia unei expoziţii care a cuprins câteva dintre picturile din colecţia sa, organizată în mai la Paris, doar apropiaţii actorului au putut contempla tablourile, care au fost păstrate în locuinţele acestuia din Franţa şi Elveţia.

Starul a început să cumpere desene din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea în anii '60. A trecut, apoi, la picturi ale unor artişti din secolul al XIX-lea, precum Géricault, Delacroix, Millet şi Corot, şi la desene abstracte din anii '50.

Colecţionari din lumea întreagă, printre care se numără ruşi şi chinezi, şi-au arătat deja interesul. Cel mai important tablou scos la licitaţie este un Riopelle, "La vallée de l'oiseau", evaluat la o sumă cuprinsă între 700.000 şi 900.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici