Algoritmul Google a transformat un inginer într-un criminal în serie. „Nu ştiu dacă acest lucru este hilar sau terifiant”

  • Algoritmul Google a transformat din greşeală un inginer din Zurich într-un criminal în serie.
  • Cea mai recentă victimă a algoritmului Google este un inginer din Zurich, pe nume Hristo Georgiev, care a fost etichetat greşit ca un criminal în serie, cunoscut popular ca „Sadicul”.
  • Rezultatele căutării pe Google arată numele inginerului, poza sa, precum şi un articol de pe Wikipedia. În articol, acesta era numit „Sadicul”.
  • Astfel, numele său era asociat unui violator şi criminal în serie, care a ucis 5 persoane, în special femei, între anii 1974 şi 1980.
1281 afișări
Imaginea articolului Algoritmul Google a transformat un inginer într-un criminal în serie. „Nu ştiu dacă acest lucru este hilar sau terifiant”

Algoritmul Google a transformat un inginer într-un criminal în serie. „Nu ştiu dacă acest lucru este hilar sau terifiant”

Inginerul Georgiev povesteşte că, în timp ce îşi verifica e-mail-ul, a găsit un mesaj de la unul dintre colegii săi care l-a anunţat de asocierea greşită făcută de Google, potrivit Craffic.

„Am deschis Google şi am introdus numele meu. Şi într-adevăr fotografia mea a apărut cu o descriere a unui ucigaş în serie bulgar”, a scris pe blogul său inginerul Hristo Georgiev. „Nu ştiu dacă acest lucru este hilar sau terifiant”.
 
Georgiev a fost aproape îngrozit după acest incident şi consideră că aceşti algoritmi utilizaţi de miliarde de oameni pot greşi atât de uşor informaţiile într-un mod care poate fi cu adevărat terifiant pentru ei. Deşi aceasta a fost o problemă care a fost generată din cauza unei potriviri greşite făcută de Google Knowledge Graph Algorithm, care a legat fotografia lui Georgiev de articolul despre criminalul în serie bulgar.
 
Cu toate acestea, Georgiev a fost norocos, într-o anumită măsură, deoarece Google a rezolvat rapid eroarea.
 
Aceasta nu a fost prima greşeală făcută de gigantul din Silicon Valley. În trecut, au existat mai multe cazuri în care infoboxul de căutare Google sau „panoul de cunoştinţe” au arătat informaţii incorecte.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici