Amatorii de latino, rock şi şlagăre au înfruntat ploaia în ultima zi de Tuborg Green Fest - GALERIE FOTO

Amatorii de latino, rock şi şlagăre au înfruntat ploaia şi au dansat în marea de noroi în care s-a transformat Parcul Izvor, în ultima zi de Tuborg Green Fest, în care au concertat trupele Publika, Mandinga, Viţa de Vie, dar şi Ştefan Bănică & Friends.

225 afișări
Imaginea articolului Amatorii de latino, rock şi şlagăre au înfruntat ploaia în ultima zi de Tuborg Green Fest - GALERIE FOTO

Amatorii de latino, rock şi şlagăre au înfruntat ploaia în ultima zi de Tuborg Green Fest (Imagine: Alex Chelba/Emagic)

GALERIE FOTO

Mandinga

Cea de-a treia şi ultima seară a festivalului Tuborg Green Fest s-a deschis după ora 17.30, cu concertul trupei Publika. Înfiinţată abia anul trecut, cu un repertoriu ce cuprinde compoziţii proprii, precum şi o serie de cover-uri, formaţia a adus spectatorii în faţa scenei, în ciuda ploii care începuse deja, mai multe persoane încumetându-se chiar să danseze pe muzica trupei.

Publika

A urmat concertul Mandinga, prilej de extaz pentru adolescenţi şi adolescente, care scandau necontenit numele dansatoarelor, al solistei Ella, al solistului Alejandro sau al celorlalţi membri ai formaţiei. Şase dintre cei zece membrii ai trupei de salsa şi-au făcut intrarea în scenă în haine militare roşii şi cu măşti albe pe faţă, bătând din tobe, după care fiecare şi-a luat locul în dreptul instrumentului său, în timp ce cubanezul Alejandro a încântat audienţa cu hitul "Donde".

Mandinga

Şi-a făcut apariţia apoi şi Ella, alături de cele două dansatoare şi - în formaţie completă - Mandinga şi-a interpretat hiturile în română, spaniolă şi engleză, într-un show ce amintea de tărâmuri mai calde şi zile mai senine. "Chiar dacă nu e soare afară, e în inima noastră", a spus Ella, anunţând melodia "Soarele meu", spre bucuria fanilor. Spectacolul s-a încheiat cu un număr de dans realizat de trei dintre membrii cubanezi ai formaţiei, care s-au dezlănţuit pe scenă.

Mandinga

De la câteva sute de persoane, publicul din faţa scenei a ajuns de ordinul miilor în jurul orei 20.30, când a venit rândul celor de la Viţa de Vie să sfideze ploaia. De altfel, solistul trupei, Adrian Despot, glumea cu cei prezenţi, întrebându-i "Sunteţi ok? Sunteţi uscaţi?" sau îndemnându-i să ia o aspirină când ajung acasă. Pe hiturile marca Viţa de Vie, precum "Basul şi cu toba mare", "Iama", "Varză", "Praf de stele", "Îmi pasă" şi "Sunetul mai tare", publicul a uitat de frig şi ploaie. Concertul s-a terminat după o oră, iar mulţimea abia se încălzise.

Viţa de Vie

În scurt timp scena a fost pregătită pentru concertul lui Ştefan Bănică Jr. şi a invitaţilor săi, anunţat cu un minut înainte printr-un material video, proiectat pe cele două ecrane amplasate de-o parte şi de alta a scenei, care prezenta imagini din diferite concerte ale artistului. Bănică a urcat pe scenă cu chitara la gât, într-un costum cu paiete şi cravată argintie.

Ştefan Bănică Jr.

El i-a bucurat pe tineri şi vârstnici cu ritmurile de rock'n'roll. Publicul, împuţinat de ploaia de afară, a cântat alături de Bănică piese precum "Am s-o aştept mereu".

Alături de artist a urcat apoi pe scenă Andra, cei doi cântând în duet piesele"Somewhere Over The Rainbow" şi "Prosopul".

Andra şi Ştefan Bănică Jr.

Pentru a-l întâmpina pe următorul său invitat, Ştefan Bănică s-a dus la pian, iar A.G. Weinberger a intrat în scenă cu pipa în gură, aducând cu chitara sa ritmurile de blues.

După momementul împărţit cu acesta, Bănică a cântat alături de Bodo piesele "Tu şi eu" şi "Mi-ai luat inima". Bănică, Bodo şi Weinberger au venit apoi împreună pe scenă, cu pălării şi ochelari negri de soare, şi au făcut să răsune "Sweet Home Chicago", după care şi-au luat la revedere de la public. La cererea spectatorilor, Bănică a revenit şi a încheiat concertul, după ora 23.00, cu hitul "Toată lumea danseză".

Plini de voie bună, spectatorii s-au îndreptat apoi spre ieşirea din parc, sub stropii de ploaie şi călcând anevoios prin noroi. "Mai îndurăm şi d-astea, dacă vrem să vedem ceva frumos", spunea o femeie în vârstă, croindu-şi drum printre băltoace. La câţiva paşi, o alta îi spunea fetiţei: "Acuma' pe Bănică îl mai vezi la Crăciun".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici