Andreea Marin Bănică - în căutare de proiecte noi în televiziune şi internet, la Cannes

Andreea Marin Bănică, prezentă la târgul de televiziune MIPTV de la Cannes în calitate de proprietar al SC A&C Partners SRL, a declarat pentru MEDIAFAX că a discutat cu reprezentanţi ai unor case de producţie şi de distribuţie din străinătate, în special pentru proiecte destinate internetului.

577 afișări
Imaginea articolului Andreea Marin Bănică - în căutare de proiecte noi în televiziune şi internet, la Cannes

Andreea Marin Bănică - în căutare de proiecte noi în televiziune şi internet, la Cannes (Imagine: Mediafax Foto)

Cunoscută în România în special pentru postura de moderator TV, Andreea Marin a participat la MIPTV, unul dintre cele mai importante târguri internaţionale de vânzare şi de achiziţionare de produse de televiziune, în calitate de proprietar al casei de producţie SC A&C Partners SRL, pentru a se întâlni cu reprezentanţi ai unor companii din domeniu.

"Am fost şi anul trecut la Cannes şi anul acesta oamenii m-au sunat şi am stabilit întâlniri şi pe partea de televiziune şi pe partea de film (...) Eu sunt aici ca Andreea Marin Bănică, astfel mă cunosc partenerii mei şi mai puţină importanţă are pe ce firmă pun un proiect sau altul. Atâta timp cât îmi va fi dat să trăiesc voi încerca noutatea, aşa că sunt deschisă oricăror idei benefice", a spus Andrea Marin, precizând că nu a venit la Cannes să se vadă cu personalităţi din România.

Ea a explicat că întâlnirile de la MIPTV au vizat atât găsirea unor formate interesante şi discuţii cu casele de producţie şi de distribuţie, cât şi căutarea unor proiecte în sfera internetului. "Mă interesează foarte mult internetul. Televiziunea, în scurt timp, va însemna în mare parte şi internet şi tocmai de aceea, acesta e un domeniu care mă atrage, mai cu seamă că eu am terminat informatica şi pe undeva îţi vine să revii la rădăcini. Nu a fost ideea mea, de pildă, acest blog (andreeamarinbanica.acasa.ro), dar s-a transformat într-o comunicare absolut eficientă pentru mine. Nu e vorba numai de numărul vizitatorilor, ci şi de calitatea a ceea ce ei scriu. Sunt idei interesante, care pot fi transformate în fapte reale", a explicat vedeta TV.

Andreea Marin Bănică a precizat că lucrează la o serie de proiecte, printre care şi Gala UNICEF, care va fi difuzată pe TVR, pe 10 mai, fiind în discuţii cu Televiziunea Publică şi pentru emisiunea "Preţuieşte viaţa".

"Ne ocupăm de un proiect foarte important, Gala UNICEF, care necesită multă energie, mult timp. Ca ambasador UNICEF, mă voi ocupa şi de promovarea ei, alături de echipa TVR şi de echipa UNICEF, sper eu că voi face o treabă bună. Cu câteva zile înainte de Gala UNICEF, care va fi pe 10 mai, voi pleca împreună cu un reprezentant al UNICEF şi cu colegul meu de aventuri dincolo de hotarele ţării, Călin Vrabie, pentru a face un documentar foarte sensibil în Niger, care va fi reflectat în Gală. În Niger vom acoperi o arie mai largă de cazuri-exemplu pentru ceea ce numim drepturile copilului", a spus Andrea Marin, precizând că ediţia de anul acesta a Galei va lupta pentru drepturile copilului încă de când se naşte.

Vedeta a mai afirmat că, în momentul de faţă, nu este interesată de nicio emisiune: "Fac acest proiect - Gala UNICEF - pentru că sunt ambasador pentru UNICEF şi pentru că eu cred în cauza pentru care ei luptă, dar deocamdată îmi văd de fiica mea. Vreau ca neapărat în aceste prime luni de viaţă ale ei să-i fiu alături cât mai mult posibil, ca mamă. E rolul meu cel mai important din viaţă, rolul de mamă".

În ceea ce priveşte proiectul "Preţuieşte viaţa", anunţat de reprezentanţi ai TVR ca fiind un show de divertisment, care se va difuza din toamnă, în fiecare săptămână, în spaţiul destinat în trecut emisiunii "Suprize, Surprize", Andreea Marin a declarat că ideea emisiunii i-a venit de la campaniile pe care le-a derulat sub aceeaşi denumire - "Preţuieşte viaţa".

"«Preţuieşte viaţa» este un proiect care-mi aparţine şi care, în acest moment, e în stadiul de proiect. Nu am semnat nimic cu nimeni, cum s-au grăbit alţii să anunţe. Televiziunea care este prioritate pentru mine este televiziunea naţională întotdeauna, dar, fireşte, niciodată să nu spui niciodată. Ideea mi-a venit de la campanii. De-a lungul timpului, au fost campanii pe care le-am iniţiat ori în cadrul proiectului «Surprize, Surprize», ori în afara lui. De fapt, le-am început în afara proiectului şi m-am gândit că n-ar fi rău ca aceste idei, pe care le-am avut disparat de-a lungul timpului, să existe sub umbrela unui singur proiect", a spus Marin.

În plus, ea a realizat şi un interviu inedit cu Anamaria Marinca, celebră pentru rolul său din filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile". Potrivit Andreei Marin, în interviu apare şi Cristian Mungiu, regizorul "4,3,2", dar şi o parte din echipa producţiei "The Countess", printre care şi actriţa Julie Delpy.

Cea de-a 45-a ediţie a MIPTV, unul din cele mai importante târguri internaţionale de vânzare şi de achiziţionare de produse de televiziune, se desfăşoară la Palais des Festivals, la Cannes, pe o suprafaţă impresionantă - 20.974 mp. La manifestare s-au înscris 13.311 de participanţi, din 104 ţări, printre care şi România.

România este reprezentată, la această ediţie a târgului, de un număr foarte mare de companii media, 29, printre care se numără: Acasă TV, Antena 1, Boom TV, MediaPro Distribution, B1 TV, Paprika Entertainment, Pro TV, Realitatea Media, Televiziunea Publică, Dogan Media, SBS Broadcasting Media, Naţional TV, UTV etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici