Annie Lennox a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer

Annie Lennox a primit, marţi, însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer, în cadrul unei ceremonii organizate la palatul Buckingham din Londra, pentru activităţile ei caritabile în lupta contra maladiei SIDA şi a sărăciei din Africa.

261 afișări
Imaginea articolului Annie Lennox a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer

Annie Lennox a primit însemnele Ordinului Imperiului Britanic în grad de Ofiţer (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fosta solistă a grupului Eurythmics, în vârstă de 56 de ani, a declarat: "Este cu adevărat magic. Este important pentru mine (acest titlu, n.r.) pentru că este acordat pentru activităţile caritabile", informează bbc.co.uk.

Lennox a fost însoţită la ceremonie de fiicele sale, Tali şi Lola.

Lennox este ambasador al Oxfam şi a conceput campania "Sing" pentru a spori gradul de conştientizare privind problema maladiei SIDA în Africa. Ea a avut ca sursă de inspiraţie activităţile caritabile ale lui Nelson Mandela în domeniul ajutorării copiilor şi femeilor afectate de SIDA.

Totodată, cântăreaţa este ambasador al bunăvoinţei pentru programul contra SIDA al UNESCO, dar şi un activist pentru pace.

Celebră pentru stilul său androgin, părul blond tuns scurt şi vocea sa specială, cântăreaţa a vândut peste 80 de milioane de discuri în timpul carierei, care numără celebre hit-uri precum "Sweet Dreams (Are Made of This)" - pe care l-a cântat în duet cu Dave Stewart, partenerul ei din grupul Eurythmics, sau "No More I Love You's".

Grupul pop Eurythmics, format în anii '80 de Lennox alături de Dave Stewart, nu s-a destrămat niciodată oficial, însă Lennox s-a distanţat de partenerul său muzical în anii '90 şi a continuat cu succes o carieră solo. Lennox şi Stewart s-au reunit în 1999, când au lansat albumul "Peace", urmat de un turneu.

Annie Lennox a fost desemnată "Femeia Păcii", în februarie 2009, la un summit al laureaţilor premiului Nobel pentru pace, ce a avut loc la Berlin. Cântăreaţa a primit această distincţie pentru angajamentul dovedit în lupta contra maladiei SIDA.

O expoziţie specială dedicată imaginii şi viziunii creative a cântăreţei britanice Annie Lennox va fi deschisă la celebrul Victoria & Albert Museum din Londra în perioada 15 septembrie 2011 - 26 februarie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici