Antenele Starlink ale lui Musk au o nouă misiune: pot fi folosite ca surse de încălzire

Performanţa internetului prin sateliţi de la Starlink a căzut victimă felinelor atrase de căldura pe care o degajă antenele în zilele reci.

817 afișări
Imaginea articolului Antenele Starlink ale lui Musk au o nouă misiune: pot fi folosite ca surse de încălzire

Sursa foto: Hepta

Compania de internet prin satelit a lui Elon Musk, Starlink, are planuri ambiţioase de a permite accesul la internet oamenilor de oriunde din lume. Totuşi, afacerea pare că are un real succes şi în oferirea unui alt serviciu: antenele sunt folosite pe post de încălzitoare de pisici.

Un client a postat pe Twitter o fotografie cu cinci pisici înghesuite pe antena lui Starlink, care conectează mai multe case la sateliţi. Acesta a remarcat că prezenţa felinelor i-a încetinit performanţa la internet.

„Starlink funcţionează excelent până când pisicile descoperă că vasul degajă puţină căldură în zilele reci”, a spus Aaron Taylor, citat de The Guardian.

Atracţia se datorează unei caracteristici de „auto-încălzire” de pe vas, promovată de inginerii Stalking încă din 2020, care este special gândită pentru a topi zăpada din zilele reci.

Taylor a spus că pasiunea pisicilor faţă de „farfuria lui Starlink” a întrerupt streaming-ul filmelor şi a afectat viteza internetului.

„Nu îl închide complet, dar cu siguranţă încetineşte totul”, a spus el.

Starlink, o divizie a companiei SpaceX a lui Musk, a lansat peste 1.600 de sateliţi până în prezent. Compania, care are permisiunea autorităţilor americane de a lansa până la 12.000 de sateliţi, spune că serviciul este „potrivit, în mod ideal, pentru zonele în care conectivitatea a fost nesigură sau complet indisponibilă”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici