Apartamentul din Paris în care a trăit designerul Yves Saint Laurent, scos la vânzare

Apartamentul parizian în care designerul francez Yves Saint Laurent a locuit împreună cu partenerul său de viaţă, Pierre Bergé, până la decesul artistului, pe 1 iunie 2008, va fi pus în vânzare pentru suma de 23 de milioane de euro, potrivit unui comunicat emis de Fondation Bergé-Saint Laurent.

40 afișări
Imaginea articolului Apartamentul din Paris în care a trăit designerul Yves Saint Laurent, scos la vânzare

Apartamentul din Paris în care a trăit designerul Yves Saint Laurent, scos la vânzare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit AFP, acest apartament duplex cu o suprafaţă de 520 de metri pătraţi este situat într-un imobil de pe strada Babylone, din arondismentul al VII-lea din Paris, şi dispune de o grădină privată, cu o suprafaţă de aproape 400 de metri pătraţi.

Yves Saint Laurent şi omul de afaceri Pierre Bergé au locuit în acest apartament de la sfârşitul anilor 1970 şi până în iunie 2008. Cei doi, pasionaţi de artă, au decorat apartamentul din strada Babylone cu numeroase tablouri, sculpturi şi mobilier art deco. Toate aceste obiecte au fost vândute, după moartea designerului francez, în cadrul unei licitaţii organizate în februarie 2009, care a adus Fundaţiei Bergé-Saint Laurent venituri de 342 de milioane de dolari, direcţionate spre cercetările medicale, în special împotriva maladiei SIDA.

Yves Saint Laurent a murit pe 1 iunie 2008, din cauza unei tumori pe creier, la vârsta de 71 de ani.

Saint Laurent, care a fost văzut rar în public după retragere, în 2002, a primit, în 2001, titlul de Comandor al Legiunii de Onoare din partea fostului preşedinte francez Jacques Chirac. În 2007, preşedintele Nicolas Sarkozy l-a decorat cu Ordinul de Mare Ofiţer al Legiunii de Onoare, una dintre cele mai mari recompense acordate în Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici