Apocalyptica concertează la Stufstock

Formaţia finlandeză Apocalyptica şi-a confirmat participarea la cea de-a şasea ediţie a festivalului Stufstock, care va avea loc între 14 şi 16 august, în Vama Veche, informează organizatorii evenimentului.

34 afișări
Imaginea articolului Apocalyptica concertează la Stufstock

Apocalyptica concertează la Stufstock

Potrivit acestora, Apocalyptica  va concerta în prima zi a festivalului, joi, 14 august, acestă zi fiind dedicată genului metal.

Trupa a mai concertat în România în 2005, la festivalul Peninsula, şi în 2006, la Arenele Romane din Bucureşti.

Apocalyptica este compusă din trei violoncelişti - Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen şi Perttu Kivilaakso - cel de-al patrulea membru fiind bateristul Mikko Sirén.

Trupa a apărut în 1993, cu patru instrumentişti - Eicca Toppinen, Paavo Lötjönen, Max Lilja şi Antero Manninen - care au cântat coveruri Metallica la Teatro Heavy Metal Club.

Albumul de debut a apărut în 1996, sub titlul de "Plays Metallica by Four Cellos". În 1998, Apocalyptica a lansat al doilea album, "Inquisition Symphony", care conţinea pe lângă reinterpretări la violoncel ale unor piese de Metallica, Faith No More, Sepultura şi Pantera, şi trei piese originale scrise de Eicca Toppinen.

Dupa înlocuirea lui Antero Manninen cu Perttu Kivilaakso (1999), trupa a lansat în 2000 cel de-al treilea album, "Cult", care cuprindea zece piese originale şi numai trei coveruri.

Primul album cu un conţinut integral original a fost Reflections, din 2003, pe care apare şi basteristul trupei Slayer, şi care încerca un sound experimental în locul celui acustic al primelor albume. În turul de lansare al acestui album, trupa l-a angajat pe bateristul Mikko Sirén, care însă a fost confirmat ca membru official al trupei de abia în 2005.

Cel de-al cincilea album, "Apocalyptica" (2005), s-a bucurat de prezenţa mai multor cântăreţi, ca Ville Valo de la HIM, Lauri Ylönen şi Dave Lombardo de la Slayer.

Anul trecut, în septembrie, a apărut albumul "Worlds Collide", care conţine o versiune germană a piesei Heroes (David Bowie) şi care include o piesă cu vocea lui Till Lindemann (Rammstein).

Pe lângă Apocalyptica, la Stufstock şi-a mai confirmat prezenţa trupa dEUS, care va concerta pe 15 august.

Festivalul Stufstock este un eveniment iniţiat de mişcarea "Salvaţi Vama Veche", constituită după prima ediţie a festivalului în Asociaţia Pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici