ASCULTĂ SMART RADIO | Albumul „Abbey Road" al The Beatles, aproape să ocupe din nou primul loc

Albumul „Abbey Road" al formaţiei The Beatles este pe punctul de a se plasa din nou pe primul loc în topuri, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la lansare, anunţă Smart Radio, ce păstrează un loc pentru grupul britanic în playlist-ul său.

249 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Albumul „Abbey Road" al The Beatles, aproape să ocupe din nou primul loc

Albumul „Abbey Road" al The Beatles, pe punctul de a se plasa din nou pe primul loc

Lansat pe 26 septembrie 1969, „Abbey Road" s-a dovedit a fi ultimul album pe care formaţia l-a înregistrat împreună, muzicianul John Lenon părăsind trupa în anul 1970.

Materialul discografic a ocupat prima poziţie în topuri timp de 17 săptămâni, dintre care 11 au fost consecutive, potrivit music-news.com.

Albumul "Abbey Road" a marcat o creştere în vânzări cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când a fost lansat. Aproximativ 12.000 de exemplare au fost cumpărate.

Totodată, după o jumătate de secol, "Abbey Road" continuă să atragă turişti în locul care poartă numele albumului. Turişti din Filipine, Puerto Rico, Italia şi din Statele Unite ale Americii au înconjurat celebra trecere de pietoni, imortalizată pe coperta albumului omonim. Cei mai mulţi traversează prin locul celebru, încercând să recreeze imaginea de pe coperta albumului, şi îşi dau seama că şoferii nu sunt încântaţi să aştepte.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format The Beatles, în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă. În 2008, grupul The Beatles a fost plasat în fruntea clasamentului dedicat de revista Billboard celor mai de succes artişti din toate timpurile. The Beatles deţine recordul celor mai multe piese ajunse pe prima poziţie a clasamentului Hot 100, cu 20 de melodii. Trupa a primit şapte premii Grammy şi un Oscar pentru cea mai bună coloană sonoră, în 1970, cu filmul "Let It Be". Membrii trupei au fost incluşi şi în selecţia revistei Time cu cele mai influente 100 de personalităţi din secolul al XX-lea.

Piesele The Beatles se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio aici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici