Aventurierul Steve Fossett, dat dispărut în deşertul Nevada

Aventurierul american Steve Fossett, care a doborât recorduri la zborul individual cu avionul şi balonul, a dispărut deasupra deşertului Nevada, în timp ce încerca să identifice un traseu pentru stabilirea unui alt record, au anunţat marţi autorităţile, citate de Reuters.

3 afișări
Imaginea articolului Aventurierul Steve Fossett, dat dispărut în deşertul Nevada

Aventurierul Steve Fossett, dat dispărut în deşertul Nevada

Administraţia Aviaţiei Federale (FAA) a anunţat că Fossett, în vârstă de 63 de ani, a fost dat dispărut, luni noaptea, după ce dimineaţă decolase la bordul unui avion cu un singur motor, de la o fermă din regiune.

FAA a precizat că Fossett nu a prezentat un plan de zbor, deoarece nu era obligat să o facă, şi că aventurierul nu a menţinut contactul cu turnul de control şi nici nu a semnalat situaţii periculoase.

Oficialii au declarat într-o conferinţă de presă că 13 avioane sunt implicate în operaţiunile de căutare a milionarului american, în deşertul Nevada. Rafalele de vânt puternice ar putea determina autorităţile să anuleze operaţiunile timp de o zi.

Purtătorul de cuvânt al lui Fossett, Stuart Radnofsky, a declarat că aventurierul s-a deplasat la ferma Flying M Ranch, proprietate a magnatului Barron Hilton şi un renumit centru pentru pasionaţii de avioane de agrement, situat la circa 129 de kilometri sud de oraşul Reno.

Omul de afaceri britanic Richard Branson, care s-a alăturat lui Fossett într-o serie de zboruri, a declarat că acesta căuta locaţii optime pentru stabilirea unui nou record mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici