Banul sau rămâi cu pleata. Cât a ajuns să coste un tuns la domiciliu în vremea pandemiei. Frizeriile ar putea rămâne închise şi dupa 15 mai

  • România ar putea ieşi din starea de urgenţă după 15 mai, însă autorităţile spun că relaxarea măsurilor se va face gradual şi nu asupra tuturor domeniilor
  • Frizeriile, coaforurile ori saloanele de beauty sunt locuri în care pericolul răspândirii coronavirusului este destul de mare, motiv pentru care nu este clar dacă şi acestea se vor redeschide la jumătatea lui mai
  • În Anglia, experţii sunt de părere că acestea ar putea rămâne închise încă 6 luni
21575 afișări
Imaginea articolului Banul sau rămâi cu pleata. Cât a ajuns să coste un tuns la domiciliu în vremea pandemiei. Frizeriile ar putea rămâne închise şi dupa 15 mai

Banul sau rămâi cu pleata. Cât a ajuns să coste un tuns la domiciliu în vremea pandemiei. Frizeriile ar putea rămâne închise şi dupa 15 mai

Domeniul de beauty a fost şi el grav afectat de pandemia de coronavirus, iar saloanele, frizeriile ori coaforurile stau cu lacătele puse. Mulţi frizeri spun că se îndreaptă către fundul sacului, în timp ce patronii saloanelor se tem că vor ajunge să nu mai aibă bani pentru a plăti chiriile şi angajaţii. Pentru a putea trăi, unii frizeri îşi asumă riscuri şi oferă servicii la domiciliu, deşi pericolul răspândirii coronavirusului încă tronează. Ei riscă şă ajungă în vizorul oamenilor legii, dar şi să intre în contact cu purtători ai bolii.
 
UN TUNS SIMPLU A AJUNS ŞI 200 LEI
 
În aceste condiţii, punând în balanţă riscurile, dar profitând şi de faptul ca cei care vor să se tundă nu prea au de ales, unii frizeri au urcat serios preţurile. În Bucureşti, un astfel de serviciu pentru un bărbat poate costa între 70 şi 200 de lei, în funcţie de frizer şi de distanţa de deplasare. În cazul femeilor, o coafura poate avea un preţ de început de 100 de lei.
 
De menţionat este şi faptul că odată cu trecerea timpului şi păstrarea restricţiilor, preţurile s-au mărit.
 
Variantele sunt fie ca respectivul client să se deplaseze la domiciliul frizerului, fie invers, caz în care se adaugă o taxă suplimentară pentru "transport".
 
 
VARIANTA "MAI BINE MĂ TUND SINGUR"
 
Alţi frizeri, îndeosebi străini, au ales să încerce să devină "influenceri". Aşa s-au înmulţit pe YouTube videourile cu frizeri care îi învaţă pe oameni cum să se tundă singuri. Într-o singură lună, unii au făcut şi 3.5 milioane vizualizări.
 
Pe lângă timpul investit pentru a urmări videourile, este nevoie şi de investiţia într-o maşină de tuns. Asta înseamnă, în funcţie de bugetul fiecăruia, o cheltuială cuprinsă între 150 de lei şi câteva sute bune de lei.

EXPERŢI ENGLEZI: FRIZERIILE AR PUTEA RĂMÂNE ÎNCHISE 6 LUNI
 
În Anglia, câtiva experţi guvernamentali au notat, potrivit Daily Mail, că frizeriile ar putea rămâne închise o perioadă bună de timp.
 
Anglia are circa 41.000 de astfel de businessuri care ar putea rămâne închise până în toamnă.
 
Chiar şi după redeschidere, acestea vor trebui să respecte nişte reguli draconice de igienă şi să limiteze numărul clienţilor din interiorul salonului.

Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Scene dure în Giurgiu. Poliţişti filmaţi cum bat romi aflaţi deja la pământ
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici