Barack Obama, primul preşedinte în exerciţiu inclus în topul Forbes - GALERIE FOTO

Barack Obama este primul preşedinte în exerciţiu care îşi face intrarea în clasamentul anual al celor 100 "cele mai puternice celebrităţi", publicat miercuri de revista Forbes, alături de vedete ale muzicii, filmului şi altor domenii.

23 afișări
Imaginea articolului Barack Obama, primul preşedinte în exerciţiu inclus în topul Forbes - GALERIE FOTO

Barack Obama, preşedintele SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american ales în noiembrie, figurează pe poziţia 49 a clasamentului, cu mult în urma unor vedete ca Angelina Jolie, Oprah Winfrey sau Madonna, care ocupă primele locuri ale clasamentului în 2009.

GALERIE FOTO

Vedeta micului ecran în Statele Unite, care a ocupat prima poziţie a clasamentului doi ani consecutiv, a fost detronată de Angelina Jolie în această listă care ia în calcul veniturile, dar şi apariţiile în presă şi pe Internet.

Winfrey deţine suma record de 275 de milioane de dolari, faţă de 27 de milioane ale partenerei lui Brad Pitt, a treia în clasamentul pe anul trecut.

Turneele şi prezenţa constantă a Madonnei pe prima pagină a tabloidelor, o plasează pe aceasta pe locul trei cu venituri de 110 milioane de dolari, faţă de locul 21 anul trecut.

Autoarea seriei "Harry Potter", britanica J. K. Rowling, prima în ceea ce priveşte veniturile în 2008, a pierdut mai multe poziţii, ieşind din top.

În urma lui Beyonce Knowels, care rămâne pe poziţia a patra, primul bărbat al clasamentului este Tiger Woods, cel mai bine plătit sportiv de pe planetă cu venituri de 110 milioane de dolari, anul trecut clasându-se al doilea.

Woods este urmat de vedeta rock, Bruce Springsteen şi de Steven Spielberg, care trece de pe poziţia a 13-a pe şapte, în special datorită lansării noului film Indiana Jones.

Actriţa Jennifer Aniston, care trece de pe locul 17 pe locul opt, se clasează exact înaintea fostului ei soţ, Brad Pitt, clasat pe locul zece anul trecut.

Kobe Bryant, vedeta echipei de baschet Los Angeles Lakers, pe locul 19 anul trecut, s-a clasat pe poziţia a zecea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici