Bernard Kouchner a vrut să îl "plesnească" pe Fidel Castro

Ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner a declarat că a vrut să îl "lovească în plină figură" pe Fidel Castro în urmă cu 44 de ani, deoarece liderul cubanez o curta pe viitoarea sa soţie, potrivit unui interviu publicat de săptămânalul Paris Match.

27 afișări
Imaginea articolului Bernard Kouchner a vrut să îl "plesnească" pe Fidel Castro

Bernard Kouchner a vrut să îl "plesnească" pe Fidel Castro (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru generaţia mea, în 1964, Cuba era un model socialist acceptabil. Aveam 25 de ani şi Fidel Castro era un erou absolut", povesteşte Kouchner, adăugând: "Nu este un motiv pentru care nu vrei să îl loveşti în plină figură pe un rival, chiar dacă are barbă".

Într-o nouă biografie, intitulată Cele şapte vieţi ale doctorului Kouchner, Michel Antoine Burnier povesteşte cum viitorul ministru de Externe, unul dintre fondatorii organizaţiei Medici fără frontiere, a suportat cu greu relaţia dintre viitoare sa soţie, Evelyne Pisier, şi liderul cubanez, în timpul unei călătorii în Cuba, în iulie 1964.

"Într-o seară, circa zece francezi au plecat să se distreze într-un club", scrie autorul biografiei. "Bernard şi Evelyne dansează languros. Ea şi-a păstrat sentimentele din prima zi, el este emoţionat. Brusc, luminile se sting. Castro intră cu escorta. Este furios să o vadă pe Evelyne în braţele lui Bernard. (...) La sfârşit, Castro pleacă ostentativ cu Evelyne, pentru a-şi impune puterea", povesteşte Burnier.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici