Blaga: Dragnea îşi amăgeşte aleşii cu legea privind salariile primarilor

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat, vineri seară, la Constanţa, că legea propusă de PSD privind salariile primarilor nu va trece de Curtea Constituţională, fiind "un demers populist al lui Dragnea”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

580 afișări
Imaginea articolului Blaga: Dragnea îşi amăgeşte aleşii cu legea privind salariile primarilor

Blaga: Dragnea îşi amăgeşte aleşii cu legea privind salariile primarilor

"Ştiţi foarte bine că prima lege a fost declarată în integralitate neconstituţională. Curtea (Constituţională - n.r.) a spus: nu puteţi face partajări între diferitele categorii de aleşi. Dacă în primul caz discutăm de câteva zeci de mii, 16 - 18.000 de foşti şi actuali primari, de la Revoluţie încoace, în a doua categorie sunt sute de mii de oameni - consilieri locali şi judeţeni. În jur de 43 - 44.000 sunt aleşi în fiecare an. (...) Deci, din acest punct de vedere, nu se va aplica niciodată. Va avea aceeaşi soartă, doar că este un demers populist al lui Dragnea, de a-şi mai fenta încă o dată colegii: <Ia uite domnule, eu mă zbat pentru voi, dar, vedeţi, nu vrea Curtea Constituţională şi Guvernul>”, a declarat Vasile Blaga.

El a precizat că PNL nu este de acord cu pensiile speciale, decât pentru Armată şi structurile de forţă, dar se poate vorbi despre salarizare la standarde decente a salariaţilor din administraţia publică, fapt care va duce şi la pensii decente.

"Noi nu suntem de acord cu pensii speciale decât pentru structurile de forţă şi pentru Armată. Aşa cum este în toată Europa, cu excepţia Olandei. În rest, cei din administraţia publică locală, şi nu numai, au nevoie de salarii şi, pe baza contribuţiilor, bineînţeles, să aibă pensii decente”, a afirmat copreşedintele PNL.

Vasile Blaga a adăugat că, sâmbătă, la Liga Aleşilor Locali ce se va desfăşura la Constanţa, le va spune "adevărul" colegilor săi, fiind completat de Alina Gorghiu, care a declarat că "este păcat că PSD îşi manipulează aleşii în prag de alegeri locale".

"E mare păcat că un partid politic decide să manipuleze, printr-o asemenea lege, aleşii în prag de alegeri locale. Pentru că, dacă întrebaţi pe oricine dintre parlamentarii PSD o să vă spună ce ne spun şi nouă pe culoare: <că este neconstituţional proiectul, ştim, dar ce contează, este bine să ne capacităm aleşii în alegerile locale>. Noi nu o să ne minţim aleşii, mâine la ligă. E firesc să le spui că nu are nicio şansă să treacă acest proiect de Curtea Constituţională. Nu vrem să-i manipulăm în niciun fel sau să le vindem gogoşi, aşa cum face Dragnea. În schimb, o să discutăm despre lucrul care se poate face pentru ei, şi s-a discutat şi cu primul-ministru. Vorbim de salarizarea cât se poate de civilizată, la standarde corecte, pentru întreaga administraţie. Pentru că, în momentul în care gândeşti un sistem corect pentru administraţie, asiguri şi stabilitatea acestei administraţii, diminuezi şi gradul de corupţie şi ai la un moment dat şi pensii corespunzătoare salariilor crescute”, a afirmat Gorghiu.

Comisia juridică a adoptat, joi, un raport favorabil legii pensiilor aleşilor localii, a declarat deputatul PSD Florin Iordache, afirmând că legea a fost pusă în acord cu recomandările CCR, definindu-se categoriile de beneficiari, sursa de finanţare şi data intrării în vigoare, 1 ianuarie 2017.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici