Bob Dylan îşi va expune noile tablouri în cel mai mare muzeu din Danemarca

Cântăreţul american Bob Dylan, pasionat de pictură, va expune 40 dintre tablourile sale din seria "Brazil" şi opt autoportrete, în premieră mondială, la Copenhaga, în luna septembrie, au anunţat luni reprezentanţii Statens Museum for Kunst.

24 afișări
Imaginea articolului Bob Dylan îşi va expune noile tablouri în cel mai mare muzeu din Danemarca

Bob Dylan îşi va expune noile tablouri în cel mai mare muzeu din Danemarca (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele 40 de acuarele şi opt portrete ale cântăreţului american vor fi expuse între 4 septembrie şi 30 ianuarie în cel mai mare muzeu din Danemarca.

"Este o colecţie de tablouri ce nu au fost expuse niciodată, realizate pentru Statens Museum for Kunst, în 2009 şi în primul trimestru al anului 2010", a declarat Kaspar Monrad, curatorul muzeului citat.

"Tablourile prezintă peisaje din viaţa cotidiană a oraşelor, din mahalalele şi satele din Brazilia, unde Bob Dylan a fost de mai multe ori, dar şi câteva pânze dramatice ce prezintă iubiri destrămate, reglări de conturi mafiote şi alte scene care subliniează fascinaţia artistului pentru diversitatea din această ţară", a adăugat aceeaşi sursă.

Stilul Dylan "este inspirat din realismul american al începutului de secol XX şi prezintă afinităţi profunde cu pictori din secolul trecut, precum celebrul Matisse din anii 1920", precizează Monrad.

"Am vizitat Statens Museum for Kunst, care este impresionant, şi a fost o surpriză pentru mine atunci când ei mi-au cerut să creez o serie de tablouri special pentru acest muzeu", a declarat la rândul său artistul american Bob Dylan.

"A fost o mare onoare şi o provocare pasionantă", a adăugat Bob Dylan, explicând faptul că a ales Brazilia ca temă centrală a colecţiei sale, deoarece a vizitat de multe ori această ţară şi adora atmosfera din această ţară sud-americană.

Legenda muzicii folk, în vârstă de 68 de ani, şi-a expus precedenta colecţie de tablouri - "Drawn Blank Series" - în Germania în 2007 şi în Marea Britanie în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici