Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj-Napoca - FOTO

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a dat cep, vineri, unui butoi cu bere, la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane, care are loc în Piaţa Unirii din oraş, el gustând dintr-o halbă de bere şi ciocnind cu oficialităţile prezente.

209 afișări
Imaginea articolului Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj-Napoca - FOTO

Boc a dat cep unui butoi cu bere la Festivalul de Toamnă al Economiei Germane de la Cluj-Napoca - FOTO

Boc a participat, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, la deschiderea Festivalului de Toamnă al Economiei Germane, alături de Ludger Thol, preşedintele Clubului oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord, şi a îmbrăcat un şorţ alb din pânză, după care, cu un ciocan din plastic, a încercat să dea cep unui butoi cu bere germană.

Primarul a reuşit abia după mai multe încercări, iar apoi a băut dintr-o halbă cu bere şi a ciocnit cu mai mulţi invitaţi prezenţi, printre care preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, şi vicepreşedintele CJ Vakar Istvan.

"Toţi iubitorii de bere sunt invitaţi în centrul Clujului pentru a gusta din berea germană şi a ne bucura de performanţa economică germană. Am reîntărit prietenia la o halbă cu bere cu preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, cu care voi fi la Munchen săptămâna viitoare, pentru a susţine investiţiile la Cluj. Legat de butoiul cu bere, abia după ce am aplicat mai multe lovituri a venit berea aşa cum trebuie. M-a ajutat faptul că am bătut coasa în tinereţe şi nu am ratat nicio lovitură, altfel îmi dădeam peste degete", a spus Boc.

El a mulţumit comunităţii de afaceri germane din Transilvania "pentru efortul şi susţinerea" pe care o aduc economiei Clujului.

"Dacă spui octombrie, spui Festivalul de Toamnă al Economiei Germane la Cluj-Napoca. Pentru români şi pentru toată lumea, Germania este invidiată pentru performanţa economică, dar şi pentru cea gastronomică. Vreau să mulţumesc comunităţii de afaceri germane din Transilvania pentru efortul şi susţinerea pe care o aduc economiei Clujului şi celei româneşti şi să îi asigur că vom rămâne aceiaşi parteneri deschişi pentru dezvoltarea economică a Transilvaniei", a spus Emil Boc.

La manifestare au mai participat Radu Merica, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană, şi senatorul PSD Alexandru Cordoş.

Festivalul de Toamnă al Economiei Germane se desfăşoară, de vineri până duminică, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, unde vor avea loc concerte, expoziţii, proiecţii de filme, dresaj de câini ciobăneşti germani, degustări de preparate culinare germane.

Clubul oamenilor de afaceri de limbă germană din Transilvania de Nord a fost înfiinţat în 2011, la Cluj-Napoca, şi reuneşte companii din Germania, Austria, Elveţia şi România care desfăşoară afaceri în regiune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici