Botezatu participă la Săptămâna Modei de la New York

Designerul român Cătălin Botezatu participă, pe 13 februarie, la Săptămâna Modei de la New York, cu o prezentare a colecţiei sale "Famous, Rich & Snob", la hotelul Waldorf-Astoria, unde are loc evenimentul, care se va încheia pe 15 februarie.

328 afișări
Imaginea articolului Botezatu participă la Săptămâna Modei de la New York

Botezatu participă la Săptămâna Modei de la New York

Cătălin Botezatu revine la New York's Couture Fashion Week, eveniment la care a participat şi în februarie anul trecut, alături de creatoarea de modă Romaniţa Iovan.

"Sunt foarte încântat să îl invit pe Cătălin Botezatu la Couture Fashion Week (...). Aduce concepte inovatoare şi creative, iar prezentările lui sunt mereu teatrale şi artistice", spune producătorul evenimentului, Andres Aquino.

Unul dintre designerii de top din România, Cătălin Botezatu şi-a început activitatea în 1992 şi şi-a înfiinţat propria casă de modă în 1996. Este printre puţinii creatori de modă care îşi regizează prezentările şi însoţeşte ţinutele cu accesorii create tot de el - bijuterii, pantofi, pălării. Botezatu este cunoscut şi pentru colecţiile sale de lenjerie feminină şi masculină.

Cătălin Botezatu şi-a prezentat colecţiile în toată lumea, la Roma, Monte Carlo, Cannes, Milano, Veneţia, Paris, Moscova, Budapesta, Ibiza, New York, dar şi în Malta, Turcia, Africa de Sud, Namibia şi Jamaica. Despre creaţiile sale s-a vorbit în Der Stern, Book Moda, Financial Times şi la EuroNews, Deutsche Welle, World Fashion TV şi în reţeaua italiană RAI.

Creaţiile sale vestimentare au mai fost prezentate la concursul "Supermodel", organizat de agenţa Ford la Las Vegas, dar şi în Palatul Amir din Tunis, la Luxor şi Cairo. Designerul român a fost, totodată, prezent la evenimente de tip Săptămâna Modei, la Moscova, Bali, Atena, în Caraibe Bucureşti etc.

A obţinut premiul "Creatorul Anului" - Romanian Fashion TV Awards, Premiul pentru Contribuţia în domeniul Modei, la Superlativele VIP, şi premiul pentru Cel Mai Iubit Creator de Moda" din partea TVR. De asemenea, la Săptămâna Modei din Bali, din 2004 şi 2005, Botezatu a primit Premiul pentru Cea Mai Bună Colecţie (colecţiile "Kyoto" şi, respectiv, "Sukar Collection").

În ianuarie 2009, Cătălin Botezatu a prezentat prima sa colecţie de pret-a-porter realizată pentru prestigioasa marcă germană Quelle, printre designerii căreia s-a numărat şi Karl Lagerfeld.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici