Bradley Cooper, premiat de Cinemateca Americană

Actorul Bradley Cooper va primi premiul Cinematecii Americane, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale în domeniul cinematografiei, într-o gală care va fi organizată la hotelul Beverly Hilton din Beverly Hills, Los Angeles, pe 29 noiembrie, potrivit hollywoodreporter.com.

172 afișări
Imaginea articolului Bradley Cooper, premiat de Cinemateca Americană

Bradley Cooper, premiat de Cinemateca Americană

Din 1986, organizaţia onorează anual un actor, regizor, producător de film aflat în plin avânt în carieră, "care are o contribuţie semnificativă la dezvoltarea artei filmului".

Printre actorii care au primit premiul Cinematecii Americane în trecut se numără Matt Damon, Robert Downey Jr., Samuel L. Jackson, Matthew McConaughey.

Anul trecut, premiul Cinematecii Americane i-a revenit actriţei Amy Adams.

Bradley Cooper a devenit celebru graţie rolului Will Tippin din serialul de succes "Alias", dar şi al celui din surprinzătoarea serie "Marea mahmureală/ The Hangover", lansată în 2009. Actorul a mai putut fi văzut pe marile ecrane şi în "Scenariu pentru happy-end", "Ţeapă în stil american" şi "Loveşte şi fugi".

Bradley Cooper este, de altfel, cel de-al zecelea actor nominalizat la Oscar trei ani consecutiv, pentru rolurile din drama "Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook (2012), de David O. Russell, "Ţeapă în stil american/ American Hustle" (2013), de acelaşi David O. Russell, şi "Lunetistul american/ American Sniper" (2014), de Clint Eastwood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici