Bruxelles, cel mai plictisitor oraş din Europa - sondaj

Bruxelles-ul, capitala Europei, este cel mai plictisitor oraş de pe continent, în pofida renumitelor sale napolitane, ciocolate şi cărţi cu benzi desenate, potrivit unui sondaj efectuat în rândul turiştilor străini şi publicat miercuri.

39 afișări
Imaginea articolului Bruxelles, cel mai plictisitor oraş din Europa - sondaj

Bruxelles, cel mai plictisitor oraş din Europa - sondaj (Imagine: Mediafax Foto)

Locul întâi a fost disputat şi de oraşele Zurich şi Varşovia, clasate pe locurile doi şi trei în clasamentul celor mai plictisitoare oraşe din Europa, relatează publicaţia electronică EUObserver.

Sondajul, efectuat pe un eşantion de 1.400 de turişti de agenţia Trip Advisor, a dezvăluit, de asemeena, că Londra este atât cel mai scump oraş european, cât şi locaţia cu cea mai efervescentă viaţă de noapte.

Amsterdamul şi Parisul s-au clasat pe locurile imediat următoare la capitolul viaţa de noapte.

Parisul a deschis lista oraşelor cu cele mai bune restaurante, urmat de Roma şi Florenţa. Capitala franceză şi cea italiană s-au alăturat însă Londrei la capitolul cele mai scumpe oraşe, în timp ce la cealaltă extremitate s-au situat Praga, Budapesta şi Lisabona.

Parisul, Roma şi Veneţia sunt cele mai romantice oraşe din Europa, în timp ce Zurich, Stockholm şi Copenhaga sunt cele mai curate. La polul opus curăţeniei se situează Londra, Parisul şi Roma.

Locuitorii capitalei irlandeze Dublin sunt cei mai prietenoşi, în timp ce parizienii sunt desemnaţi de respondenţi drept cei mai puţin primitori din Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici