Bryan Singer va regiza un remake al filmului "Excalibur"

Studiourile Warner Bros. şi regizorul Bryan Singer vor realiza un remake al filmului "Excalibur", despre regele Arthur şi Cavalerii Mesei Rotunde, lansat în 1981 de John Boorman.

Urmărește
71 afișări
Imaginea articolului Bryan Singer va regiza un remake al filmului "Excalibur"

Bryan Singer va regiza un remake al filmului "Excalibur" (Imagine: Mediafax Foto)

Acest proiect se află încă într-o fază incipientă, studiourile Warner Bros. deţinând drepturile comerciale asupra filmului original, împreună cu John Boorman.

În filmul din 1981, în care rolul regelui Arthur a fost interpretat de Nigel Terry, iar cel al lui Guenevere, de Cherie Lunghi, au jucat actorii Liam Neeson, Patrick Stewart şi Gabriel Byrne, aflaţi pe atunci la începuturile carierelor lor, alături de Helen Mirren. Într-o manieră dramatică, filmul prezintă povestea tânărului care reuşeşte să scoată sabia Excalibur dintr-o stâncă, îl are ca mentor pe vrăjitorul Merlin, înfiinţează regatul Camelot, îşi pierde soţia, Guenevere, în favoarea celui mai bun prieten, Lancelot, şi începe să caute Sfântul Graal.

Filmul regizat de Bryan Singer va fi o versiune mult mai amplă a peliculei "Regele Arthur/ King Arthur", cu Clive Owen în rolul principal, lansată de Disney/Touchestone în 2004.

"Excalibur" nu va fi, însă, următorul proiect de pe agenda de lucru a regizorului Bryan Singer, acesta urmând să înceapă filmările la "Jack the Giant Killer", un film SF de acţiune produs de New Line, despre un tânăr fermier care organizează o misiune în regatul uriaşilor pentru a salva o prinţesă răpită. Un alt proiect viitor al regizorului american este adaptarea pentru marele ecran a serialului SF de televiziune "Battlestar Galactica", realizată de studiourile Universal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici