Ca un Volvo. Motivul pentru care un celebru avion de atac la sol are un sistem de spălare a geamului

  • Avionul de atac A-10 Thunderbolt II dispune de un sistem de spălare a geamului.
  • Un pilot american a spus de ce este necesară această caracteristică.
  • Aeronava a fost construită în jurul tunului foarte puternic pe care îl are.
2781 afișări
Imaginea articolului Ca un Volvo. Motivul pentru care un celebru avion de atac la sol are un sistem de spălare a geamului

Ca un Volvo. Motivul pentru care un celebru avion de atac la sol are un sistem de spălare a geamului

Pe lista de caracteristici tehnice a avionului militar A-10 Thunderbolt II „Warthog” se află şi un sistem pentru spălarea geamului.

Un pilot american de A-10, care foloseşte numele de utilizator „Charlie Alpha”, a scris despre acest lucru pe site-ul Quora.

Sistemul este necesar deoarece arma principală a aeronavei, tunul GAU-8/A (capabil să tragă 3.900 de focuri pe minut), produce o cantitate mare de reziduuri, în special praf de puşcă şi fum. Acestea se depun pe geamul pilotului şi reduc vizibilitatea.

Foto: Profimedia Images

Pilotul nu trebuie decât să apese un buton în carlingă, iar un jet de lichid spală geamul.

Un alt lucru interesant la A-10 este că atunci când pilotul trage cu tunul, aprinzătoarele de combustibil din motoare se aprind automat, pentru ca reziduurile pomenite mai sus să nu oprească turboreactoarele în cazul în care sunt aspirate în cantităţi mari. Aprinzătoarele se sting la 10 secunde după ce pilotul ia degetul de pe trăgaci. 

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici