California: Sinistraţii beneficiază de şedinţe de yoga, acupunctură şi chiar mâncare cuşer

Persoanele evacuate din cauza incendiilor din California, cazate pe stadionul Qualcomm din San Diego, dispun de şedinţe de acupunctură şi yoga, mâncare cuşer, iar copiii plictisiţi au la dispoziţie clovni şi bomboane, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului California: Sinistraţii beneficiază de şedinţe de yoga, acupunctură şi chiar mâncare cuşer

California: Sinistraţii beneficiază de şedinţe de yoga, acupunctură şi chiar mâncare cuşer

Stadionul a fost transformat săptămâna aceasta în centru de cazare pentru 10.000 de persoane evacuate forţat din locuinţe, în urma incendiilor devastatoare din statul american.

Autorităţile şi voluntarii care coordonează adăpostul au făcut tot posibilul pentru a oferi sinistraţilor nu numai bunurile de bază necesare supravieţurii, ci şi mici stimulente menite să îi binedispună.

Alimentele şi apa au constituit cea mai mare parte a ajutoarelor, iar mesele întinse pe stadion au fost pline cu gustări reci, condimente, prăjituri, fructe şi cafea. Cina a inclus carne de vită, legume proaspete, salată şi orez.

Printre cei evacuaţi s-au aflat şi evrei, care au avut posibilitatea de a-şi respecta dieta tradiţională, graţie unui indicator către mâncarea cuşer.

Atmosfera este total opusă faţă de aglomeraţia, condiţiile precare, disperarea şi teama de violenţe care dominau sinistraţii din New Orleans, după uraganul Katrina, din 2005.

Copiii au fost distraţi de clovni, au primit dulciuri şi şi-au putut petrece timpul în zonele special amenajate pentru joacă. Adulţii au beneficiat de şedinţe de acupunctură şi yoga, masaje şi chiar consiliere specializată.

Până seara, stadionul a fost atât de bine provizionat, încât primarul oraşului San Diego, Jerry Sanders, a dat publicităţii un comunicat oficial, specificând că nu mai este nevoie de donaţii individuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici