Cântăreţul de muzică soul Solomon Burke a murit la vârsta de 70 de ani

Cântăreţul american Solomon Burke, în vârstă de 70 de ani, supranumit "regele muzicii rock & soul", a decedat, duminică, a anunţat un purtător de cuvânt al aeroportului Schiphol din Amsterdam, unde avionul cântăreţului, venind de la Los Angeles, a aterizat duminică dimineaţă.

176 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul de muzică soul Solomon Burke a murit la vârsta de 70 de ani

Cântăreţul de muzică soul Solomon Burke a murit la vârsta de 70 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pot să confirm că Solomon Burke a decedat", a declarat Antoinette Spaans, una dintre purtătoarele de cuvânt ale aeroportului Schiphol din Amsterdam.

Aceeaşi sursă a declarat că nu este în măsură să precizeze dacă artistul a decedat în timp ce avionul său se afla încă în aer sau după ce acesta a aterizat pe aeroportul olandez.

Solomon Burke trebuia să susţină un concert la Amsterdam, marţi seară, alături de grupul olandez De Dijk.

Născut pe 21 martie 1940 în oraşul Philadelphia, acest cântăreţ de rhythm'n blues şi soul este cunoscut în special graţie hitului său din 1964 "Everybody Needs Somebody to Love". Această piesă a fost preluată de numeroşi artişti, inclusiv de Rolling Stones şi Wilson Pickett, fiind interpretată şi de Dan Ackroyd şi John Belushi în filmul din 1980 "The Blues Brothers".

Solomon Burke a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2001 şi a primit premiul Grammy în 2003 pentru cel mai bun album de blues al anului.

Solomon Burke a avut 21 de copii şi 90 de nepoţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici