Cap de porc vopsit în portocaliu şi cu numele lui Boc, la Parada Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe

Unii dintre participanţii la Parada Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe şi-au amenajat standurile pentru a aminti de criza economică şi de măsurile de austeritate anunţate de Guvern, o echipă aşezând într-o poartă secuiască un cap de porc vopsit în portocaliu şi având scris pe el numele lui Emil Boc.

49 afișări
Imaginea articolului Cap de porc vopsit în portocaliu şi cu numele lui Boc, la Parada Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe

Cap de porc vopsit în portocaliu şi cu numele lui Boc, la Parada Cârnaţilor de la Sfântu Gheorghe (Imagine: Vargyasi Levente/Mediafax Foto)

Una dintre atracţiile Paradei Cârnaţilor Covasna, organizată, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, a fost un stand al echipei Szakik din oraşul Covasna, care a aranjat o poartă secuiască sculptată, în miniatură, iar înăuntru au fost "afumaţi" cârnaţi, dar şi slănină şi şuncă.

De asemenea, în poartă ei au aşezat şi un cap de porc vopsit în portocaliu, pe care au scris, cu bucăţi de cârnaţi, "Boc" şi "15 şi 25%", indicând reducerile anunţate de Guvern la pensii, respectiv la salariile bugetarilor.

De asemenea, echipa tinerilor liberali a amenajat "un stand de criză", unde au fost expuse facturi neplătite, două ouă fierte, o coajă de pâine şi un colţ de castravete, iar cu sare era scris, pe masă, "criză".

Peste 50 de echipe au participat, sâmbătă, la Parada Cârnaţilor Covasna, organizată la Sfântu Gheorghe, ele preparând zeci de metri de cârnaţi, după reţete originale.

Cea de-a opta ediţie a Paradei Cârnaţilor Covasna a adunat, la Sfântu Gheorghe, 56 de echipe, din care unsprezece din Ungaria, una din Harghita şi restul din Covasna.

Evenimentul gastronomic a fost deschis de primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, dar au fost prezenţi şi secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului Tanczos Barna, autorităţi locale, reprezentanţi ai diferitelor instituţii din judeţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici