Carnavalul de la Rio: şcoala Unidos da Tijuca, desemnată campioană, cu un omagiu adus lui Ayrton Senna

Şcoala de samba Unidos da Tijuca s-a impus, miercuri seară, la Carnavalul de la Rio de Janeiro 2014, cu o paradă dedicată vitezei şi cu un omagiu adus lui Ayrton Senna, pilotul brazilian de Formula 1 decedat în urmă cu 20 de ani, informează AFP.

141 afișări
Imaginea articolului Carnavalul de la Rio: şcoala Unidos da Tijuca, desemnată campioană, cu un omagiu adus lui Ayrton Senna

Carnavalul de la Rio: şcoala Unidos da Tijuca, desemnată campioană, cu un omagiu adus lui Ayrton Senna (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Unidos da Tijuca, ultima şcoală care a defilat în noaptea de luni spre marţi, urmează în palmares şcolii Vila Isabel şi devansează în acest an şcolile Salgueiro şi Portela. Acesta a fost cel de-al patrulea titlu de campioană obţinut de Unidos da Tijuca, după victoriile din 1936, 2010 şi 2012.

Cele mai bune şase şcoli de samba din cele 12 care sunt incluse în prima divizie ("Grupul special") vor lua parte sâmbătă la Defilarea campionilor. Şcoala clasată pe ultima poziţie, Imperio de Tijuca, a retrogradat în a doua divizie ("Grupul de acces").

Cei 40 de membri ai juriului au stabilit clasamentul final potrivit criteriilor tradiţionale, evaluând, de exemplu, armonia, costumele, carele alegorice şi ritmul muzical.

Cei 3.600 membri ai şcolii învingătoare, repartizaţi în 34 grupe, au defilat într-o paradă dedicată vitezei şi cu un omagiu adus lui Ayrton Senna, triplu campion mondial de Formula 1, prin intermediul unui mic circuit şi al unui vehicul instalat pe un car alegoric. Alte elemente spectaculoase în această paradă: gheparzi, cai, personajul de desene animate Bip Bip, dar şi sprinterul jamaican Usain Bolt.

După anunţarea rezultatului, cei 10.000 de suporteri ai şcolii Unidos da Tijuca şi-au dat întâlnire în faţa sediului şcolii pentru a sărbători victoria.

Înfiinţată pe 31 decembrie 1931, Unidos da Tijuca reprezintă mai multe favele de pe dealurile care flanchează cartierul Tijuca şi îşi are sediul în comunitatea Borel. Este una dintre cele mai vechi şcoli de samba, alături de Mangueira şi Portela.

Circa 72.000 de persoane au asistat la fiecare dintre cele două seri dedicate paradelor şcolilor de samba, organizate pe sambadromul din Rio de Janeiro, o structură care are o lungime de 720 de metri.

În total, aproximativ 4 milioane de persoane, dintre care 918.000 au fost turişti, au participat în acest an la Carnavalul de la Rio de Janeiro, care include competiţia şcolilor de samba de pe sambadrom, dar şi serbări de stradă, cu cortegii formate din riveranii dintr-un cartier şi cu personaje spectaculoase aparţinând dintr-o anumită temă prestabilită.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici