Carte de rugăciuni pentru iPhone, lansată de Vatican

Vaticanul a aprobat lansarea unei aplicaţii care le va permite preoţilor să îşi acceseze cărţile de rugăciuni prin intermediul iPhone, informează Le Figaro.

24 afișări
Imaginea articolului Carte de rugăciuni pentru iPhone, lansată de Vatican

Carte de rugăciuni pentru iPhone, lansată de Vatican (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Consiliul Pontifical pentru comunicare socială de la Vatican a aprobat "iBreviarul", o aplicaţie iTunes realizată de un preot italian, reverendul Paolo Padrini.

Aplicaţia, o carte de căpătâi pentru preoţi, include cartea de rugăciuni în limbile italiană, engleză, spaniolă, franceză şi latină, urmând ca, în curând, să fie lansate şi versiunile în portugheză şi germană.

În plus, serviciul include elemente care pot fi utilizate de preoţi pentru slujbele zilnice, precum şi o altă secţiune cu rugăciuni diverse.

După o perioadă de testare gratuită, în cadrul căreia aplicaţia a fost descărcată de 10.000 de ori numai în Italia, o versiune oficială a fost lansată, la începutul lunii, a precizat preotul Padrini.

Această aplicaţie este comercializată la preţul de 0,79 euro, actualizările de conţinut fiind gratuite. Banii obţinuţi de pe urma aplicaţiei sunt donaţi organizaţiilor de caritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici