Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea fi declarată de importanţă istorică

Casa în care Steve Jobs a construit primul computer Apple, în anii ’70, ar putea fi declarată în curând imobil istoric protejat, de către autorităţile locale din Los Altos, California, relatează CNN.

351 afișări
Imaginea articolului Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea fi declarată de importanţă istorică

Casa părintească a lui Steve Jobs ar putea fi declarată de importanţă istorică (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cazul în care comisia pentru monumente istorice din Los Altos va aproba acest lucru, casa va trebui să fie conservată.

Jobs s-a mutat în această casă cu părinţii săi adoptivi când era în clasa a şaptea şi a locuit acolo în timpul liceului. În garajul casei, Jobs şi Steve Wozniak au asamblat primele 50 de computere Apple 1, pe care le-au vândut magazinului Byte Shop din Mountain View, deţinut de Paul Terrell, pentru 500 de dolari fiecare. Unul dintre computerele originale a fost vândut ulterior la o licitaţie, pentru 231.000 de dolari.

Nouă luni după vânzarea primelor calculatoare Apple 1, în 1977, a fost înfiinţată oficial compania Apple Computer, în Cupertino, iar Jobs a devenit un vizionar care a schimbat faţa calculatoarelor.

"Steve Job este considerat un geniu care a combinat tehnologia cu creativitatea pentru a inventa şi comercializa un produs care a modificat dramatic şase industrii, respectiv a computerelor personale, a filmelor animate, a muzicii, a telefoanelor, a tabletelor şi a publishingului digital", potrivit documentului de prezentare a imobilului.

Casa cu un singur etaj, trei dormitoare şi două băi a fost construită în 1952 şi este evaluată la 1,5 milioane de dolari, potrivit site-ului imobiliar Zillow.

Mama adoptivă a lui Jobs, Marilyn Jobs, încă locuieşte în această casă. Ea a declarat pentru portalul SFBay.ca că în fiecare săptămână sute de fani ai Apple vin în faţa casei pentru a face fotografii.

Jobs a revenit recent în atenţia presei şi prin descoperirea unei capsule a timpului îngropată de acesta în Aspen, Colorado, în timpul unei conferinţe de design din 1983. Aceasta ar fi trebui să fie extrasă în anul 2000, dar a fost pierdută.

O echipă a televiziunii National Geographic Channel a descoperit capsula, care conţine printre altele un mouse pentru modelul computerului Lisa al Apple, din 1983, un cub Rubik şi un pachet de şase beri, potrivit site-ului de tehnologie CNET.

Harry Teague, preşedintele conferinţei de design din 1983, a declarat că a pus berea în capsula timpului pentru că "cei care vor săpa vor fi însetaţi şi vor aprecia acest gest", a relatat CNET.

Apple a pus vineri în vânzare noile smartphone-uri iPhone 5S şi 5C, din care a vândut în trei zile un număr record de 9 milioane de aparate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici