Cea mai mare greşeală pe care o poţi face de Crăciun

Chiar dacă ai trecut prin multe schimbări în acest an şi amintirile te încearcă, nu e indicat să devii prizonieriul trăirilor de moment. Specialiştii cred că persoanele care se simt singure trebuie să socializeze cât mai mult în această perioadă, însingurarea fiind o greşeală, relatează Gândul.

1632 afișări
Imaginea articolului Cea mai mare greşeală pe care o poţi face de Crăciun

Cea mai mare greşeală pe care o poţi face de Crăciun (Imagine: carepackdigital.com)

‘’Imaginea general valabilă pentru sărbătorile de iarnă este atmosfera de familie, cu iubitul sau iubita, prieteni, cadouri, zâmbete şi bucurii. Orice situaţie pe care o persoană o percepe ca fiind diferită de acest sablon, poate genera suferinţă. Se simt mai singure în această perioadă persoanele care au trecut prin schimbări importante în acest an ce tocmai se încheie, iar de regulă acestea s-au întâmplat  împotriva voinţei ei, adică despărţiri nedorite, pierderea serviciului, pierderea unei persoane dragi, mutarea în alt oraş, ţară etc. Amintirea sărbătorilor din anii trecuţi, când era în preajma celor dragi, adânceşte senzaţia de singurătate şi vulnerabilitate’’, precizează psihoterapeutul Carmen Dumitrescu, de la centrul Quantum Therapy, pentru Gândul.

În primul rând, trebuie să ştim că sărbătorile amplifică emoţiile şi starea de vulnerabilitate. “De aceea, este bine să evităm să fim singuri. Este de preferat să mergem în locuri publice sau să acceptăm una dintre invitaţiile care apar în această perioadă. Chiar dacă nu are familia aproape, oricine are un vecin/ă, coleg de serviciu, prieten/ă cu care ar putea petrece sărbătorile, asta dacă nu vrea să fie singur'', mai spune psihoterapeutul.   

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici