Cea mai rezistentă geacă din lume este realizată din fire de 15 ori mai rezistente decât oţelul. Greutatea surprinzătoare a hainei | FOTO, VIDEO

Brandul olandez Volleback a dezvăluit recent un produs neaşteptat: „cea mai rezistentă jachetă din lume”. Alcătuită în exterior din Dyneema 100%, cea mai puternică fibră cunoscută până acum, haina se vrea a fi una indestructibilă, care să nu se deterioreze în timp, potrivit Odditycentral.com.

5035 afișări
Imaginea articolului Cea mai rezistentă geacă din lume este realizată din fire de 15 ori mai rezistente decât oţelul. Greutatea surprinzătoare a hainei | FOTO, VIDEO

Cât cântăreşte cea mai rezistentă haină din lume, de 15 ori mai dură decât oţelul. Sursa: Instagram

Volleback produce haine dedicate celor care au spiritul aventurii şi e cunoscută de ani întregi pentru rezistenţa deosebită a produselor. Munca lor de până acum a făcut posibilă apariţia acestei jachete de tip puffer, care candidează la titlul de cea mai solidă din lume. Producătorii spun că stratul exterior al acesteia este de 15 ori mai rezistent decât oţelul şi cu 40% mai solidă decât fibrele considerate astfel până acum, conform Odditycental.com. Articolul vestimentar Volleback este imun la tot ce i-ar putea cauza ruperea unei jachete obişnuite.

Producătorii au declarat că materialul utilizat este inspirat din cel al armurilor de caroserie şi al sistemelor de acostare ale navelor, precum şi din cel al funiilor care fixează platformele petroliere în mările îngheţate. „În timpul testelor iniţiale, fibrele au fost atât de puternice încât au produs defecţiuni aparaturii folosite şi au opus rezistenţă gloanţelor unui Kalashnikov”, au mai adăugat ei.

Cele mai multe jachete puffer sunt realizate din poliester sau nailon, special concepute pentru a fi uşoare dar şi extrem de fragile. Volleback îşi plasează noul produs la polul opus, indestructibila haină cântărind nu mai puţin de 2,5 kilograme. Deşi foarte grea, aceasta e făcută pentru a rezista o viaţă şi, chiar mai mult, pentru a fi transmisă din generaţie în generaţie, au motivat producătorii olandezi.

Există totuşi lucruri care pot vătăma articolul vestimentar din Dynemaa, care nu este rezistent la acţiunea focului şi prin care pot trece, totuşi, gloanţele (în timpul testelor, materialul fusese aşezat în mai multe straturi). Acestea sunt însă inconveniente minore, iar iubitorii de aventură de pretutindeni vor avea acum la dispoziţie o jachetă de nădejde care să le uşureze viaţa. Preţul acesteia este de 985 de dolari şi nu este nici pe departe cea mai scumpă din lume, având în schimb avantajul durabilităţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici