Cea mai veche carte de bancuri din lume

Mary Beard, un academician din cadrul Universităţii Cambridge a descoperit cea mai veche carte de glume din întreaga istorie a omenirii. Denumită “Philogelos” sau “Iubitorul de râsete”, culegerea de glume cuprinde cele mai cunoscute bancuri care circulau în Roma Antică şi a fost scrisă în urma cu 1700 de ani.

582 afișări
Imaginea articolului Cea mai veche carte de bancuri din lume

Cea mai veche carte de bancuri din lume

Cartea datează din secolul III sau IV d.Hr. şi cuprinde nu mai puţin de 265 de bancuri, majoritatea adaptate vremurilor şi situatiilor sociale din antichitatea romană.

Citeşte câteva dintre bancurile care îi amuzau pe strămoşii noştri pe www.descopera.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici