- Home
- Life-Inedit
- (08.01.2016, 16:28)
- Anamaria Cadis
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cei mai periculoşi 10 VULCANI din lume, care ar putea ucide milioane de oameni - GALERIE FOTO
Vulcanologii susţin că pe Terra există o serie de vulcani care, dacă ar erupe puternic în viitorul apropiat, ar duce la moartea a milioane de oameni, deoarece în apropierea lor au fost construite oraşe întregi.
Urmărește
135748 afișări
Cei mai periculoşi 10 VULCANI din lume. Dacă ar erupe ar putea ucide milioane de oameni - GALERIE FOTO
Zece dintre cei mai activi vulcani din lume prezintă un risc real de erupţie în următorii 100 de ani, iar asta ar pune în pericol viaţa a câtorva milioane de locuitori. Cercetătorii de la Universitatea din Manchester au realizat o listă a celor mai periculoşi vulcani.
1. Iwo Jima, Japonia. În pericol: Japonia, Filipine, coasta Chinei, Shanghai, Hong Kong
ULTIMELE ȘTIRI
-
Unde mergi azi? Într-o călătorie de 75h cu trenul de lux Ghan: 3.000 km de peisaje incredibile prin Australia
-
Cum se va încheia războiul Rusiei în Ucraina?
-
Naţionala României începe preliminariile Campionatului Mondial din 2026 pe teren propriu. Cum arată programul tricolorilor
-
Secretarul de Stat al SUA a efectuat o vizită neanunţată în Irak pentru a discuta despre tranziţia politică din Siria
În subsolul insulei japoneză Iwo Jima se află o acumulare de magmă care se dezvoltă continuu şi creşte câte un metru la fiecare patru ani. Insula Iwo Jima este cu aproximativ douăzeci de metri mai mare decât era în 1945 ca urmare a creşterii camerei de magmă de dedesubt.
Cercetătorii de la Universitatea din Manchester susţin că este doar o chestiune de timp până când întreaga insulă va exploda. Acest lucru ar duce la provocarea unui tsunami atât de mare încât va devasta întreg sudul Japoniei şi coasta Chinei, afectând grav metropolele Shanghai şi Hong Kong.
2. Chiltepe/Apoyeque, Nicaragua. În pericol: Managua
Vulcanul este situat chiar lângă capitala statului Nicaragua, Managua. Oraşul are peste 2 milioane de locuitori. Specialiştii susţin că în cazul acestui vulcan există şi ameninţarea unei erupţii de sub apă care ar duce şi la formarea unui tsunami. Acest vulcan erupe odată la 2.000 de ani, iar ultima erupţie a avut loc la începutul acestui mileniu.
3. Campei Flegrei, Italia. În pericol: Napoli
Situat în apropiere de Napoli, acest vulcan prezintă un risc chiar mai mare decât Vezuviu. Partea pozitivă este că acesta erupe mult mai rar decât mult mai cunoscutul vulcan italian, care a îngropat oraşul antic Pompei.
4. Muntele Aso, Japonia. În pericol: Kumamoto, Nagasaki
Cu o înălţime de 1.592 metri, Muntele Aso se află pe principala insulă din Japonia de Sud – Kyushu. Acesta este unul dintre cei mai activi vulcani din lume şi a erupt ultima dată în septembrie 2015.
5. Siera Nevada - Centura Vulcanică Transmexicană, Mexic. În pericol: Ciudad de Mexic, Pueblo, Toluca
Centura Vulcanică Transmexicană, numită şi Siera Nevada, se întinde pe o lungime de 900 de kilometri şi cuprinde vulcanii Pico de Orizaba (5,747 metri) şi Popocatepetl (5,452 metri). Cel din urmă este situat la 70 de kilometri de Ciudad de Mexico, iar în cazul unei erupţii de mare amploare, aproximativ 20 de milioane de locuitori ar fi puşi în pericol.
6. Gunung Agung, Indonesia. În pericol: Bali
Gunung Agung – sau Muntele Agung – este un vulcan activ, situat pe insula indoneziană Bali. Vulcanul cu o înălţime de 3.412 metri deasupra nivelului mării este considerat un loc sfânt de locuitorii zonei. Ultima mare explozie a acestui vulcan a dus la moartea a 820 de persoane, dar asta a fost 1963, când insula Bali nu era atât de dezvoltată din punct de vedere turistic. Astăzi, riscurile sunt mult mai mari.
7. Muntele Cameroon (sau Mongo ma Ndemi), Cameroon. În pericol: Buea, Douala
Vulcanul se ridică la o înălţime de 4,095 metri şi este cel mai înalt vârf din vestul şi centrul Africii sub-sahariana. Acesta prezintă un risc ridicat pentru locuitorii din zonă, iar cei care stau în oraşe precum Buea sau Douala trăiesc cu frica în sân de teama erupţiilor.
8. Taal, Filipine – În pericol: Manila
Situat la 50 de kilometri de capitala Manila, care are o populaţie de 22 de milioane de locuitori, Taal este unul dintre cei mai activi şi periculoşi vulcani din Filipine. În istorie se cunosc cel puţin 6 erupţii din 1672 şi până în prezent şi toate s-au soldat cu mii de morţi. Fără a se lua în calcul faptul că o erupţie de mare amploare ar duce la producerea unor tsunami.
9. Mayon, Filipine. În pericol: Legazpi
Cel mai cunoscut vulcan activ din Filipine, Mayon, erupe destul de frecvent, dar amploarea scurgerilor de lavă este destul de mică. Cei peste 180.000 de locuitori ai oraşului Legazpi, situat chiar la poale, trăiesc cu frică ori de câte ori vulcanul începe să scoată fum şi lavă. Specialiştii susţin că există un risc mare de a se ajunge din nou la erupţii de amploare, precum cea din 1814, când au murit 1200 de oameni.
10. Gunung Kelud, Indonesia. În pericol: Malang
Unul dintre cei mai activi vulcani din Pacific, Kelud are un crater uriaş, în care s-a format un lac. La distanţă de cincizeci de kilometri de vulcan trăiesc aproape două milioane de oameni şi în apropiere se află şi oraşul Malang (824.000 locuitori).
Gunung Kelud este deja unul dintre cei mai mortali vulcani din istorie, existând date istorice care confirmă moartea a peste 10.000 de persoane în timpul unei erupţii.
Citește pe alephnews.ro: 6 destinații de lux pe care să le vizitezi iarna asta. Palm Beach are plaje idilice și magazine de designer pe Worth Avenue
Citește pe www.zf.ro: Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Rusia i-a cerut lui Assad să plece din Siria. Putin cere explicații serviciilor care au semnalat prea târziu avansul forțelor rebele siriene
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Gigant mondial cu afaceri de miliarde în toată lumea este anchetat în România de Consiliul Concurenţei. De ce este suspectată compania
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce mai face Dan Bilzerian, milionarul numit „Regele Instagramului” pentru viața lui de lux
PROSPORT.RO
Alexandru, un tânăr de 20 de ani din Vaslui, a făcut accident în locul în care a murit mama sa. I-ar fi văzut fantoma! 😲
CANCAN.RO
Pericolul din bradul de Crăciun. Ce trebuie să faceți neapărat, înainte de a începe să-l împodobiți
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe