Cei mai rapizi pantofi din lume alimentaţi de inteligenţa artificială

Compania de robotică şi inginerie Shift Robotics, cu sediul în Pittsburgh, a inventat nişte pantofi cu inteligenţă artificială, numiţi Moonwalkers, care permit purtătorului să meargă cu 250% mai repede.

1597 afișări
Imaginea articolului Cei mai rapizi pantofi din lume alimentaţi de inteligenţa artificială

Sursa foto: Twitter

Articolele purtabile şi-au adjudecat deja titlul de "cei mai rapizi pantofi din lume", potrivit unui articol din Vigour Times publicat duminică.
 
Poate vă întrebaţi: ce legătură are inteligenţa artificială cu pantofii? Site-ul web al companiei oferă următoarea descriere:
 
"Moonwalkers sunt primul dispozitiv de mobilitate care vă permite să mergeţi cu viteza unei alergări. Proiectat cu o transmisie adaptivă A.I., puteţi parcurge mai multă distanţă - în ritmul dumneavoastră."
 
Tehnologia din interiorul pantofilor permite timpi de reacţie instantanee, făcându-i foarte agili pentru a se deplasa fără probleme prin mulţime. De asemenea, le permite purtabilelor să se adapteze la stilul oricui de mers, scăzând riscul de disconfort şi oferind o senzaţie naturală a pasului, potrivit Interesting Engineering
 
Se spune că pantofii sunt extrem de uşor de utilizat, permiţând purtătorilor să stăpânească numeroasele lor avantaje în zece paşi. Motorul care îi alimentează poate fi, de asemenea, oprit atunci când se urcă scări sau se desfăşoară alte activităţi în care viteza ar putea fi un obstacol.
 
De asemenea, funcţionează destul de intuitiv. Acceleraţi ritmul pentru a merge mai repede şi încetiniţi pentru a decelera.
 
Pantofii pot face faţă, de asemenea, şi cu obstacole precum terenul accidentat sau cu ploaia. Se mândresc cu opt roţi suprapuse care pot simula un diametru mult mai mare pentru a urca prin terenuri dificile sau chiar pentru a naviga prin bălţi de apă.
 
Pantofii sunt echipaţi pentru a rezista la o greutate totală recomandată de 220 de kilograme şi poartă un motor electric de 300 de waţi. Purtătorii pot atinge viteze de până la 7 mile pe oră şi pot parcurge o distanţă de 10 km de alergare fără să transpire. 
 
Alte atribute ale pantofilor includ motoare DC fără perii, etanşare rezistentă la apă, materiale plastice ranforsate de calitate auto, o încărcare de 90 de minute şi o autonomie de 6,5 mile. Pantofii sunt aşteptaţi să ajungă pe piaţă în această vară şi vor costa 1.399 de dolari, potrivit Vigour Times.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici