Cel mai bătrân bărbat din lume, potrivit autorităţilor ruse, a murit la vârsta de 122 de ani

Magomed Labazanov, despre care autorităţile ruse au spus că era cel mai în vârstă bărbat din lume, a murit la 122 de ani, au anunţat marţi reprezentanţi ai republicii autonome Daghestan din regiunea Munţilor Caucaz.

316 afișări
Imaginea articolului Cel mai bătrân bărbat din lume, potrivit autorităţilor ruse, a murit la vârsta de 122 de ani

Cel mai bătrân bărbat din lume, potrivit autorităţilor ruse, a murit la vârsta de 122 de ani (Imagine: Captura Video)

Labazanov, care locuia în satul Staraia Serebriakovka, în apropiere de Kizliar, a murit vinerea trecută.

Născut pe 1 mai 1890 în munţii din Daghestan, Magomed Labazanov a lucrat mai întâi într-o fabrică de cherestea, apoi a crescut animale în Cecenia, o republică învecinată, iar apoi a devenit fermier în Daghestan.

Nu a învăţat niciodată să scrie şi să citească.

Data lui de naştere nu a putut fi niciodată confirmată oficial, întrucât Labazanov nu avea certificat de naştere. Data care apare în paşaportul său se sprijină doar pe o declaraţie a acestuia.

Trăind mai mult decât cele două soţii ale sale şi trei dintre cei patru copii ai săi, Magomed Labazanov nu a băut niciodată alcool şi nu a fumat, a declarat nora lui, Galina, citată de site-ul LifeNews.

Ea spune că Labazanov "a mâncat întotdeauna de o manieră moderată şi prefera zerul, turtele din mălai, fructele şi legumele" şi nu a încetat niciodată să muncească.

La fel ca alte sute de mii de ceceni şi de inguşi, Magomed Labazanov a fost deportat de Stalin în 1944 în Asia Centrală şi a revenit în Caucaz abia în anii 1950, după moartea dictatorului sovietic.

La ultima lui petrecere aniversară, la care au participat şi conducătorii administraţiei locale, celebrată pe 1 mai, Labazanov a fost filmat de un post de televiziune, care îl prezintă pe "bunicul Magomed" - aşa cum îi spuneau consătenii lui - cu o barbă albă, o pălărie pe cap, în casa lui, decorată cu multe covoare artizanale.

Munţii din Caucazul de Nord sunt renumiţi pentru longevitatea locuitorilor săi.

Astfel de cazuri de longevitate sunt însă excepţionale în Rusia, unde speranţa de viaţă a bărbaţilor nu depăşeşte pragul de 63 de ani.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici