Cele mai rare încălţări sport din lume se vând pentru prima dată ca obiecte de artă la licitaţie | FOTO

Casa de licitaţie de artă Sotherby's pune în vânzare în premieră cele mai rare încălţări sport, estimările iniţiale ale experţilor ajungând până la 160.000 de dolari pentru o pereche din seria limitată Nike, arată Reuters.

687 afișări
Imaginea articolului Cele mai rare încălţări sport din lume se vând pentru prima dată ca obiecte de artă la licitaţie | FOTO

Cele mai rare încălţări sport se vând pentru prima dată ca obiecte de artă la licitaţie

Încălţămintea sport scoasă la licitaţie de celebra casă de vânzări de artă din New York reflectă schimbarea statulului dobândit de industrie, tot mai multe perechi devenind obiecte de colecţie care ajung să fie comandate pentru zeci de mii de dolari.

Sotheby’s a anunţat joi că s-a asociat cu distribuitorul de îmbrăcăminte Stadium Goods pentru a scoate la licitaţie 100 de perechi dintre cele mai rare variante de pantofi sport produse vreodată.

Printre aceste se numără şi o pereche din prima serie de ghete de atletism produse de Nike Inc, a căror valoare a fost estimată undeva între 110.000- 160.000 de dolari. Este vorba despre una dintre cele 12 perechi create în total pentru atleţii de la olimpiada din 1972.

Printre produse se numără şi produse mai ieftine precum cinci perechi Jordan Supreme x, de la 2.800 de dolari, sau Adidas Yeezy Boost 350, de la 6.000 de dolari. Licitaţia se va închide pe 23 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici