Cesaria Evora va deveni Cavaler al Legiunii de Onoare (Galerie Foto şi Video)

Cesaria Evora, celebra cântăreaţă originară din Insulele Capului Verde, în vârstă de 67 de ani, va primi luni, la Paris, Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie civilă din Franţa, a anunţat, vineri, ministrul francez al Culturii.

21 afișări
Imaginea articolului Cesaria Evora va deveni Cavaler al Legiunii de Onoare (Galerie Foto şi Video)

Cesaria Evora va deveni Cavaler al Legiunii de Onoare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cesaria Evora va primi medalia de Cavaler al Legiunii de Onoare din partea ministrului francez al Culturii, Christine Albanel.

"Diva desculţă", devenită star al scenei muzicii internaţionale după lansarea celui de-al patrulea album al ei, "Miss Perfumado", în 1992, a prezentat lumii întregi morna, muzica din Insulele Capului Verde, situate în largul coastelor Africii de Vest.

Cesaria Evora a suferit, în martie 2008, un atac vascular cerebral în timpul unui concert în Sydney (Australia) şi a fost obligată să îşi ia mai multe săptămâni de vacanţă în vara anului trecut.

Celebra cântăreaţă a publicat, în decembrie 2008, "Radio Mindelo", un audiobook ce conţine 22 de cântece interpretate la începutul anilor '60, pe când avea doar 20 de ani.

Cesaria Evora, alintată Cize de prieteni, s-a născut în 1941, în Insulele Capul Verde. Ea a devenit cunoscută prin morna, un stil de muzică sentimental, ce amestecă fado portughez cu jazz şi muzica latină.

Sonorităţile folk sunt filtrate de chitară, vioară, acordeon şi clarinet. Evora cântă întotdeauna cu picioarele desculţe, în semn de solidaritate cu femeile şi copiii săraci din ţara sa, ale căror suferinţe le exprimă prin cântecele sale.

Discografia ei cuprinde, printre altele, "Cesaria Evora", "Distino Di Belita" (1995), "Cabo Verde" (1997), "Miss Perfumado" (1992), "Cafe Atlantico" (1999), "Sao Vicente di Longe" (2001) şi "Anthologie" (2002).

Cel mai recent album al Cesariei Evora, "Rogamar", a apărut la începutul lui 2006.

GALERIE FOTO

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici