Cher a dat în judecată Universal Music Group

Cher a dat în judecată Universal Music Group (UMG), susţinând că reprezentanţii casei de discuri au deturnat o sumă de circa 5 milioane de dolari, care i-ar fi revenit din vânzarea a două albume de compilaţii ce cuprindeau hituri înregistrate de ea şi de Sonny Bono, fostul său soţ, decedat în 1998.

8 afișări
Imaginea articolului Cher a dat în judecată Universal Music Group

Cher a dat în judecată Universal Music Group (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Procesul a fost deschis marţi, la Curtea Superioară din Los Angeles, prin solicitarea unui audit al Universal Music Group pentru perioada 2000 - 2003, care să demonstreze că actriţa-cântăreaţă ar fi fost înşelată în ceea ce priveşte sumele pe care ar fi trebuit să le încaseze de pe urma vânzării celor două albume.

Plângerea, care se întinde pe 22 de pagini, indică faptul că a fost încălcat un contract pe care Cher îl încheiase cu predecesorii UMG, divizia MCA a Kapp Records, în 1972, şi un altul încheiat de aceasta cu David Geffen Company, în 1987. Cher susţine că cele două contracte o împuterniceau pe ea şi, în cazul contractului din 1972, pe Bono, să primească până la 50% din comisioanele încasate de UMG.

În plângerea depusă se mai arată că UMG ar fi semnat mai apoi un contract cu Warner Music U.K. pentru a distribui, în 1999, compilaţia intitulată "Cher The Greatest Hits", redirecţionând apoi banii către divizia internaţională a UMG, pentru a face pierdută suma de bani care îi revenea lui Cher şi moştenitorilor lui Bono.

"Acuzaţiile sunt nefondate şi suntem siguri că acest lucru va fi demonstrat în justiţie", a declarat Peter Lofrumento, purtătorul de cuvânt al UMG.

De asemenea, Cher pune sub semnul întrebării şi felul în care o a doua compilaţie, "The Very Best of Cher", datând din 2002, a fost plătită. Potrivit ei, UMG ar fi permis ca albumul să fie distribuit de o divizie a Warner Music Group, dar ea a primit o cotă mai mică din comision, ca şi cum UMG ar fi fost distribuitorul.

Cher şi Bono au devenit faimoşi în 1965, după ce single-ul "I Got You, Babe" a ajuns pe locul întâi în topul Billboard, ea devenind apoi singura artistă care a avut o piesă în Top 10 în fiecare decadă.

Când Cher şi Bono au divorţat, în 1977, ei au fost de acord să împartă veniturile provenite din piesele înregistrate împreună. După ce Bono a murit, în urma unui accident de schi, în 1998, o treime din venituri i-au revenit soţiei lui, Mary Bono Mack, iar o şesime au fost împărţită copiilor săi.

Cher şi Bono au avut un singur copil, Chastity Bono, care în prezent are 40 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici