China construieşte CEL MAI ÎNALT turn din lume: Cel mai mare dintre turnurile roz Phoenix va depăşi RECORDUL deţinut de Burj Khalifa - FOTO, VIDEO

Cu o altitudine de 1 kilometru, cel mai mare dintre cele două turnuri Phoenix, a căror construcţie este planificată pentru Wuhan, capitala provinciei Hubei din China, va fi cel mai înalt turn din lume.

8362 afișări
Imaginea articolului China construieşte CEL MAI ÎNALT turn din lume: Cel mai mare dintre turnurile roz Phoenix va depăşi RECORDUL deţinut de Burj Khalifa - FOTO, VIDEO

China construieşte CEL MAI ÎNALT turn din lume - FOTO, VIDEO (Imagine: Chetwoods.com)

La mai puţin de un an după ce au oprit construcţia turnului care, la 838 de metri înălţime, urma să bată recordul mondial de altitudine, arhitecţii au dezvăluit planuri mai mari pentru China, relatează CNN.

Potrivit firmei britanice Chetwood Architects, turnurile Phoenix, care vor fi gata în 2017/ 2018, vor avea un design futurist şi prietenos cu mediul înconjurător, iar unul dintre aspectele care vor fura toate privirile va fi culoarea lor: roz.

"Reflectă culorile spectaculoase ale apusului în zonă", explică arhitectul Laurie Chetwood.

Cel mai înalt dintre aceste turnuri va depăşi Burj Khalifa din Dubai cu 172 de metri. Proiectul aşteaptă deocamdată aprobarea finală a guvernului, dar, dacă totul decurge conform planului, turnul va depăşi şi Turnul Regatului din Jeddah, Arabia Saudită, de asemenea conceput la o înălţime mai mare de un kilometru, dar nu înainte de 2019.

"(Ni s-a cerut) să creăm o construcţie reprezentativă pentru Wuhan, cu un conţinut puternic atât pentru mediu cât şi pentru societate, dar care să reflecte şi tradiţia chineză", spune Chetwood.


Designul celor două turnuri este inspirat din dualismul din cultura chineză - tradiţionalul simbol phoenix al celor două păsări, "Feng" şi "Huang", precum şi ideea de yin şi yang.

Trei sfere largi - simbol pentru "planetele care orbitează Turnurile" - vor avea restaurante cu "teme celeste" accesibile prin pasarele şi vor fi suspendate între cele două turnuri. Clădirea mai înaltă va găzdui de asemenea cel mai înalt caleidoscop din lume alimentat de o turbină eoliană.

Turnurile vor avea şi "dotări ecologice", printre care suprafeţe concepute să absoarbă poluarea, mijloace tehnologice care să purifice şi filtreze apa, coşuri termale, grădini suspendate şi boilere pentru reciclarea gunoiului. Potrivit proiectului, turnurile Phoenix ar trebui să fie capabile să genereze suficientă energie atât pentru ele, cât şi pentru necesarul zonelor înconjurătoare. 

"E minunat să lucrezi în China - reacţia la idei noi este întotdeauna entuziastă şi optimistă", adaugă Chetwood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici