China intenţionează să trimită o sondă pe un asteroid din apropierea Pământului în jurul anului 2025

  • China intenţionează să lanseze o sondă fără echipaj în jurul anului 2025 pentru a colecta mostre de pe un asteroid din apropierea Pământului şi pentru a explora o cometă, a anunţat luni agenţia oficială de presă Xinhua, citând un expert spaţial de rang înalt.
  • Principalul obiectiv al misiunii Tianwen-2 este de a trimite o sondă pe asteroidul 2016HO3 pentru a prelua mostre, a declarat Zhang Rongqiao, proiectantul şef al programului de explorare planetară al Chinei şi al misiunii Tianwen-2.
131 afișări
Imaginea articolului China intenţionează să trimită o sondă pe un asteroid din apropierea Pământului în jurul anului 2025

China intenţionează să trimită o sondă pe un asteroid din apropierea Pământului în jurul anului 2025

„În cazul în care va avea succes, vor fi primele mostre colectate de China din spaţiul interplanetar", a declarat Zhang, adăugând că o navă spaţială va fi trimisă să zboare în jurul asteroidului şi apoi să aterizeze pe acesta pentru a colecta mostrele.
 
După ce va finaliza această sarcină, se aşteaptă ca nava spaţială să îşi continue călătoria pentru a explora o cometă din centura principală de asteroizi dintre Marte şi Jupiter, potrivit Reuters.
 
2016HO3, probabil nu mai mare de 100 de metri în diametru, a fost reperat pentru prima dată de telescopul de cercetare a asteroizilor Pan-STARRS 1 din Hawaii în aprilie 2016.
 
Asteroidul orbitează în jurul Soarelui pe o traiectorie eliptică care se apropie şi de cea a Pământului. De asemenea, se învârte în jurul Pământului ca un "cvasi-satelit", potrivit NASA.
 
Nava spaţială chineză Tianwen-1, fără echipaj, a aterizat pe Marte în 2021, făcând din China a doua naţiune spaţială, după Statele Unite, care a aterizat pe această planetă.
 
China nu ar fi prima naţiune care să aterizeze pe un asteroid.
 
În 2021, nava spaţială OSIRIS-REx a NASA a aterizat pe Bennu, un asteroid de mărimea unui zgârie-nori aflat la aproximativ 320 de milioane de km de Pământ.
 
O sondă japoneză a aterizat pe Ryugu, un asteroid aflat la 250 de milioane de km de Pământ, în 2019.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici