China va lansa primul său satelit de explorare a Lunii

China va lansa primul său satelit de explorare lunară la sfârşitul lui octombrie, pregătirile pentru acest eveniment fiind în faza finală, a anunţat un oficial al programului spaţial citat de agenţia China Nouă, transmite AFP.

1 afișare
Imaginea articolului China va lansa primul său satelit de explorare a Lunii

China va lansa primul său satelit de explorare a Lunii

Testele de verificare a rachetei Chang-e I şi a satelitului sunt aproape finalizate. Racheta şi satelitul au fost transportate deja la baza de lansare situată în apropiere de Xichang, sud-vestul Chinei, a indicat Zhang Qingwei, ministrul Comisiei pentru ştiinţă, tehnologie şi industrie din cadrul departamentului de apărare naţională.

China, care a anunţat că va organiza o misiune pe Lună cu echipaj uman până în 2022, consolidându-şi, astfel, poziţia de nouă putere care a cucerit spaţiul, a anuţat la sfârşitul lunii septembrie că a hotărât să construiască o a patra bază de lansare pentru navete spaţiale mai apropiată de ecuator, pe insula Hainan. Wenchang va permite, potrivit guvernului chinez, creşterea capacităţii rachetelor purtătoare şi a duratei de viaţă a sateliţilor datorită vecinătăţii cu ecuatorul. Potrivit specialiştilor, locul ideal pentru o bază de lansare pentru navete spaţiale este ecuatorul, unde viteza de antrenare datorată rotaţiei Pământului este maximă. Noua bază mai are ca avantaj accesul direct la mare, spre deosebire de celelalte trei baze spaţiale aflate pe teritoriul chinez la mare depărtare de coaste.

"Proiectul chinez de explorare a Lunii are scopuri pacifiste", a subliniat Qingwei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici