Chitaristul K.K. Downing a părăsit Judas Priest din cauza unor probleme cu managementul formaţiei

Chitaristul K.K. Downing, unul dintre membrii fondatori Judas Priest, a declarat că a decis să părăsească trupa, care va concerta la Bucureşti pe 3 iulie, din cauza unei "rupturi" care dura de mai multă vreme în relaţia cu managementul formaţiei.

294 afișări
Imaginea articolului Chitaristul K.K. Downing a părăsit Judas Priest din cauza unor probleme cu managementul formaţiei

Chitaristul K.K. Downing a părăsit Judas Priest din cauza unor probleme cu managementul formaţiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spre surprinderea fanilor, K.K. Downing a anunţat la începutul acestei săptămâni că părăseşte trupa, după 42 de ani de activitate şi cu puţin timp înainte ca Judas Priest să îşi înceapă turneul de adio, vara aceasta, potrivit contactmusic.com.

Ceilalţi membri ai formaţiei britanice de heavy metal i-au urat toate cele bune, iar Downing a explicat care sunt motivele pentru care a luat această decizie.

Într-o declaraţie pe site-ul personal, muzicianul spune: "Dragi prieteni, regret foarte mult că nu voi putea fi alături de voi în această vară. Vă mulţumesc tuturor din adâncul inimii, pentru că v-aţi făcut griji pentru sănătatea mea. Vă asigur că sunt OK".

"A existat de mai multă vreme o ruptură în relaţia de muncă dintre mine, alţi membri ai trupei şi managementul formaţiei", a precizat Downing. "Prin urmare am decis să mă retrag decât să merg în turneu cu sentimente negative, deoarece cred că aceasta ar fi o dezamăgire pentru voi, preţuiţii noştri fani. Cu toate acestea, vă îndemn să îi sprijiniţi pe cei de la Priest, pentru că n-am nicio îndoială că va fi un show care nu trebuie ratat", a adăugat el.

Downing va fi înlocuit în turneu de Richie Faulkner, un chitarist din trupa cântăreţei britanice Lauren Harris, fiica basistului de la Iron Maiden, Steve Harris, care a cântat la Bucureşti în deschiderea concertului susţinut de celebra trupă în august 2008.

Turneul de adio susţinut de Judas Priest - "Epitaph World Tour" - începe la Tillburg, în Olanda, pe 11 iunie, trupa ajungând şi la Bucureşti pe 3 iulie, la festivalul Rock the City, care se va desfăşura la Romexpo. Formaţia a mai cântat la Bucureşti în vara anului 2009, fiind cap de afiş la B'estfest Aftershock.

Trupa Judas Priest a fost înfiinţată în anul 1969, în oraşul Birmingham, şi a lansat 16 albume de studio. Considerată una dintre cele mai bune trupe din lume din istoria genului heavy metal, Judas Priest a vândut peste 40 de milioane de discuri pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici