Cinci participanţi la selecţia naţională pentru Cerbul de Aur contestă desfăşurarea concursului

Cinci artişti care au participat la selecţia naţională pentru Cerbul de Aur 2008 contestă desfăşurarea şi organizarea concursului - găzduit de TVR -, aducând acuzaţii referitoare la modul de desfăşurare a televotingului şi punând în cauză modul de aplicare a regulamentului de către organizatori.

67 afișări
Imaginea articolului Cinci participanţi la selecţia naţională pentru Cerbul de Aur contestă desfăşurarea concursului

Cinci participanţi la selecţia naţională pentru Cerbul de Aur contestă desfăşurarea concursului

Solista Monica Mândrulescu, cunoscută publicului drept Moni-k, participantă în cadrul celei de-a doua semifinale a selecţiei pentru Cerbul de Aur, a depus o contestaţie scrisă la registratura Televiziunii Române, în care solicită punerea la dispoziţie spre analiză a desfăşurătorului cu telefoanele şi SMS-urile primite în cadrul selecţie, informează un comunicat de presă.

"Este puţin probabil să primesc aproximativ 100 de voturi din partea publicului, în condiţiile în care nu eram o debutantă şi în condiţiile în care am primit cea de-a dou notă ca valoare din partea juriului, mai exact 6 puncte. Sunt de părere că am fost sabotaţi în ceea ce priveşte televotingul", a declarat Moni-k.

De asemenea, solista a contestat şi calificarea solistei AnnaMari Dancs în finala naţională Cerbul de Aur, cu toate că aceasta nu a primit punctajul necesar. "Nu mi se pare normal să se califice în finală cineva care a obţinut nota 2 din parte juriului. Nu este specificat nicăieri în regulament că acel concurent care obţine cele mai multe voturi din partea publicului se califică în finală", a adaugat solista. Potrivit TVR, Annamari Dancs a intrat în finală "în semn de respect pentru publicul telespectator", ea primind un număr de 955 de voturi telefonice.

Roxana Iacob, participantă în ultima semifinală a concursului, care a avut loc duminică, a adus acuzaţii referitor la punerea în aplicare a regulamentului concursului, dar şi la televoting: "(...) în regulament scrie că acest concurs trebuia să se desfăşoare în formulă voce şi negativ pentru solisti şi grupuri vocale (toată partea vocală va fi live), şi în formula full live (vocal şi instrumental) pentru grupuri vocal-instrumentale. Cu toate acestea, a fost o trupă instrumentală care a făcut playback instrumental. În regulament, la înscriere, mai scrie că nu pot participa la concurs artiştii care au reprezentat România la una din ediţiile anterioare. Nici în acest sens regulamentul nu a fost respectat, chiar dacă au fost modificate ulterior clauzele regulamentului care specificau acest lucru şi nu intră în concordanţă cu regulamentul iniţial, la momentul depunerii dosarelor şi selectării celor 21 de concurenţi români". Solista urmează să depună o contestaţie marţi, după ce se va consulta cu un avocat.

Cele două cântăreţe vor cere şi prezentarea notelor individuale ale juriului.

Solista Jasmine a depus şi ea o contestaţie cu privire la modul de desfăşurare a televotingului.

O altă contestaţie a fost depusă de Romeo Zaharia, prin care îşi exprimă nemulţumirea calificării în finală a interpretei AnnaMari Dancs.

Claudiu Mirică nu a depus o contestaţie scrisă, dar a criticat condiţiile tehnice de sonorizare.

Cei şapte concurenţi care se vor întâlni în finala de duminică, prin care vor fi desemnaţi cei trei concurenţi ce vor reprezenta România la Cerbul de Aur, sunt Alin Văduva, Annamari Dancs, Dragoş Chircu, Florentina, Provincialii, Răzvan Krivach, Tony Poptămaş & Desperado feat. Alexandra Ungureanu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici